Carnea roșie și beneficiile ei surprinzătoare pentru sănătate. De ce este NECESAR să o consumi în mod regulat

Autorul articolului: Romina Baluta |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto: unsplash
Sursa foto: unsplash

Carnea roșie este unul dintre cele mai controversate alimente atât pentru cercetători, cât și pentru nutriționiști. Dar care sunt beneficiile ei pentru organism?

Am auzit cu toții că a mânca prea multă carne roșie (adică carne care provine de la mamifere, cum ar fi carnea de vită, de porc, de miel sau de vițel) ne poate crește tensiunea arterială sau poate duce la apariția cancerului sau a bolilor de inimă. 


Ei bine, înainte de a renunța definitiv la carnea roșie, trebuie să aflați că are beneficii surprizătoare pentru sănătate. 


În primul rând, carnea roșie slabă este plină de vitamine, minerale și proteine importante. O porție de 100 g de friptură de vită slabă conține aproximativ 26 de grame de proteine de înaltă calitate, ceea ce reprezintă aproximativ jumătate din cantitatea zilnică recomandată pentru majoritatea oamenilor.


Este, de asemenea, o sursă bună de fier, care este vital pentru producerea de globule roșii sănătoase care transportă oxigenul în tot corpul, și este absorbit în organism mult mai ușor decât fierul din surse vegetale, potrivit LiveStrong. 

Carnea roșie slabă este bogată în nutrienți


Carnea roșie este, de asemenea, o sursă excelentă de zinc, care este important pentru un sistem imunitar sănătos și pentru funcționarea creierului, și o varietate de vitamine B, în special vitamina B12, care poate fi greu de obținut în cantități adecvate doar din surse vegetale, potrivit aceleași surse. 


O mare parte din cercetările care examinează legătura dintre carnea roșie și rezultatele dăunătoare pentru sănătate au băgat în mod stângaci carnea roșie slabă, neprocesată, în același grup de studiu cu carnea roșie procesată, cum ar fi șunca, cârnații și șunca, notează Healthline. 


Multe dintre aceste studii au găsit o asociere solidă între consumul de carne roșie procesată și afecțiuni precum bolile de inimă, diabetul și unele tipuri de cancer. Dar atunci când carnea roșie slabă este studiată de una singură, legătura cu problemele negative de sănătate devine mult mai slabă, iar multe studii nu au găsit nicio asociere între carnea roșie slabă și bolile de inimă sau cancer.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel