Cozmin Gușă spune care sunt asemănările cursei prezidențiale din Franța cu cea din România anului 2009

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică
Emmanuel Macron
Emmanuel Macron

Cozmin Gușă a comparat situația din campania electorală pentru mandatul de președinte al Franței cu cea din campania din 2009, din România.

"La fel cum Crin Antonescu şi-a ostilizat foarte tare electoratul împotriva lui Geoană şi în turul doi nu i-a mai putut oferi suficient sprijin ca să treacă cu mai multe puncte peste Băsescu, cel care şi-a continuat cel de-al doilea mandat, aşa şi cu Macron.

Acesta se află în situaţia lui Băsescu din 2009; părerea mea e că cine a organizat apariţia lui Zemmour vrea să-l ajute bine pe Macron.

Zemmour o înjură bine pe Le Pen, nu vrea să se întâlnească cu ea, iar atunci bineînţeles că şi electoratul anti-Macron al lui Zemmour şi electoratul anti-Macron al lui Le Pen va fi mai puţin hotărât să se unească pentru unui dintre cei doi ca să-l dea jos pe Macron. Asta nu înseamnă că, totuşi, nu e în pericol Macron, pentru că el stă chiar mai rău decât stătea Băsescu în 2009, iar dacă se porneşte un val din acesta de nemulţumire...", a mai spus Gușă, în emisiunea "Deferiți mass-media", la DCNews TV.

Gușă mai opinează că realegerea lui Macron înseamnă o mai mare influență a Franței în România și a vorbit, despre scenariul în care Macron ar putea să nu intre în turul 2.

Citește mai multe pe DCNews.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel