COP26, momente altfel: de la Terminator, la ”Sleepy Joe” sau Leonardo DiCaprio

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică
Luni, vedeta din "Titanic" a participat la Glasgow la un eveniment în marja COP26, pozând alături de producătorul de film Paul Goodenough, fondatorul organizaţiei caritabile Rewriting Extinction. Foto: Twitter, COP26
Luni, vedeta din "Titanic" a participat la Glasgow la un eveniment în marja COP26, pozând alături de producătorul de film Paul Goodenough, fondatorul organizaţiei caritabile Rewriting Extinction. Foto: Twitter, COP26

Actorul şi militantul pentru mediu Leonardo DiCaprio a participat la Glasgow la summitul privind schimbările climatice COP26, informează marţi BBC, citat de Agerpres.

Starul de la Hollywood, reprezentant al ONU pentru schimbările climatice, a fost văzut marţi la expoziţia Kew Carbon Garden, de la centrul principal de conferinţe.

DiCaprio a fost asaltat de jurnalişti, fani şi delegaţi la intrarea în clădire.

Luni, vedeta din "Titanic" a participat la Glasgow la un eveniment în marja COP26, pozând alături de producătorul de film Paul Goodenough, fondatorul organizaţiei caritabile Rewriting Extinction.

DiCaprio a donat milioane organizaţiilor de mediu şi a susţinut proiecte cum ar fi cele care produc pantofi de sport din materiale naturale.

De asemenea, el a descris-o pe militanta Greta Thunberg drept "o lideră a epocii noastre" când s-au întâlnit în 2019.

La premiile Oscar din 2016, actorul a ţinut un discurs în care a declarat că schimbările climatice sunt "cea mai urgentă ameninţare cu care se confruntă întreaga noastră specie".

Cu toate acestea, la acea vreme, un articol publicat pe site-ul Forbes sublinia că stilul luxos de viaţă al actorului face ca "amprenta lui de carbon să fie cu mult mai mare decât crede".

Actorul şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu acest aspect în documentarul său din 2016 pentru National Geographic, "Before the Flood".

Starul a fost fotografiat recent zburând cu linii comerciale, nu cu avioane private, deşi nu se ştie cum a călătorit în Scoţia în această săptămână.

Leonardo DiCaprio este cunoscut pentru filme de succes ca "The Revenant", "Once Upon A Time In Hollywood", "The Wolf of Wall Street", "Shutter Island", "Inception", "The Great Gatsby", "Blood Diamond" şi" Django Unchained". 

Citește și: New York-ul are un nou primar: Eric Adams, fost polițist, va conduce orașul cu un buget de aproape 100 de miliarde de dolari

Alte momente ciudate de la summit

Preşedintele american Joe Biden, aflat marţi în drum spre summitul COP26 din Scoţia, a avut surpriza de a fi fotografiat de un bărbat dezbrăcat. "La un moment dat, în timp ce ne aflam încă pe drumuri de provincie, un scoţian înalt şi gol a apărut la fereastră, făcând o fotografie coloanei oficiale cu telefonul", au afirmat jurnaliştii în raportul lor.

Imaginile de la summit îl arată pe Biden cu ochii închişi timp de circa 30 de secunde, înainte ca un consilier să vină şi să-i spună ceva în şoaptă. El pare să fi aţipit în timp ce îşi susţinea discursul Eddie Ndopu, un activist pentru drepturile persoanelor cu handicap.

Arnold Schwarzenegger a declarat, într-un interviu acordat vineri BBC, că liderii care susţin că lupta împotriva schimbărilor climatice dăunează economiei sunt "proşti sau mincinoşi".

Înainte de summitul COP26 privind clima, fostul guvernator al statului american California a declarat că reducerea emisiilor de carbon va aduce beneficii economiilor la nivel mondial.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel