Clementinele, sursă importantă de vitamina C și antioxidanți. La ce trebuie să fiți atenți când le consumați

Autorul articolului: Sonia Baciu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Foto: Freepik @azerbaijan_stockers
Foto: Freepik @azerbaijan_stockers

Clementinele sunt o sursă importantă de vitamina C. De ce pot fi consumate zilnic și în ce situații sunt contraindicate.

Clementinele sunt o opțiune rapidă pentru pentru o gustare rapidă și sănătoasă. Micuțele citrice sunt potrivite atât pentru copii, fiind ușor de decojit și fără sâmburi care să îi pună pe cei mici în pericol, cât și pentru adulți. Mai mult decât atât, conținutul de vitamina C din clementine acoperă aproape necesarul zilnic recomandat de specialiști.

Doar o singură clementină mică are 36,1 miligrame, sau 40% din Doza Zilnică Recomandată pentru vitamina C. De asemenea, o clementină mică are 1,3 grame de fibre, care pot ajuta la gestionarea zahărului din sânge, a colesterolului și la menținerea sănătății sistemului digestiv.

Clementinele sunt o sursă excelentă și de antioxidanți. Cu toate acestea, la fel ca și grepfrutul, conțin compuși care pot interacționa cu anumite medicamente.

Vitamina C este un nutrient esențial atunci când vine vorba de susținerea sistemului imunitar. Această vitamină stimulează celulele B și T să formeze limfocite, un tip de celule albe din sânge care ajută la combaterea bacteriilor și a virușilor din organism. 

Dacă nu consumați suficientă vitamina C, organismului dumneavoastră îi este greu să lupte împotriva infecțiilor.

”Deși puteți obține vitamina C din suplimente, fructele (în special citricele) pot avea un avantaj suplimentar față de majoritatea suplimentelor”, spune nutriționistul Sharon Puello, potrivit EatThis.

Diferite studii pe animale au constatat că vitamina C din alimente este mai ușor de absorbit și de utilizat decât suplimentele sintetice, conform unei analize din 2013 publicată în Nutrients. Revizuirea notează că sunt necesare mai multe studii la om pentru a vedea dacă același efect se produce și la oameni.

Clementinele reduc stresul

Mai mult, clementinele sunt o modalitate rapidă și gustoasă de a diminua nivelul de stres, ceea ce este esențial pentru a vă menține sistemul imunitar în formă maximă, mai ales în sezonul rece.

”Combinația de vitamina C și bioflavonoide din clementine poate ajuta organismul să gestioneze mai bine stresul prin accelerarea eliminării cortizolului, unul dintre principalii hormoni ai stresului, din organism”, mai spune Puello.

Vezi și: Cum să păstrezi mai mult timp sarmalele

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel