Cum să păstrezi mai mult timp sarmalele

Autorul articolului: Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
sarmalele - FOTO: Freepik@KamranAydinov
sarmalele - FOTO: Freepik@KamranAydinov

Cum poți păstra sarmalele pentru o perioadă mai lungă de timp.

Puteți îngheța sarmalele fierte, dar este probabil că acestea să se destrame atunci când le reîncălziți. Trebuie să începeți încet procesul de congelare în frigider, pentru a avea cele mai bune rezultate.

Congelarea sarmalelor

Sarmalele îngheață cel mai bine atunci când sunt nefierte, deoarece congelatorul poate modifica gustul și textura. Când sunteți gata să le mâncați și sarmalele congelate au fost decongelate, pur și simplu gătiți-le folosind metoda preferată.

Așezați sarmalele pe un prosop de hârtie pentru a absorbi zeama acestora. Apoi ambalați-le în pungi și puneți-le la congelator.

Specialiștii mai au un sfat. Puteți ambala fiecare sârmă într-o folie de plastic la care să îi răsuciți capetele în direcții opuse pentru a elimina tot aerul. Potrivit specialiștilor, cu atât mai rămâne mai puțin aer, cu mai mult cu atât durează mai mult sarmalele.

Sarmalele congelate ar trebui consumate în decursul unei luni de la congelare, notează Live Strong.

Dezghețarea și reîncălzirea sarmalelor

Scoateți sarmalele din congelator și desfaceți-le cu o zi înainte de a dori să le reîncălziți.

Lăsați sarmalele să se dezghețe peste noapte în frigider. Scoateți sarmalele din frigider și încălziți câteva linguri de ulei într-o tigaie pe aragaz la foc mediu.

Așezați sarmalele în uleiul încins și rumeniți-le pe toate părțile timp de aproximativ 3 sau 4 minute.

Acoperiți tigaia cu un capac după ce rumeniți varza și reduceți căldura la mediu-scăzut. Lăsați sarmalele să se aburească în tigaie timp de 5 minute.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel