Cîţu, noi înţepături la adresa PSD: Parcă ar avea un guvern fantomă

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Politică
Foto: Facebook Florin Cîțu
Foto: Facebook Florin Cîțu

Florin Cîţu, preşedintele Senatului, îi înţeapă din nou pe partenerii de coaliţie de la PSD, ca urmare a declaraţiilor despre creşterea cotei de impozitare, dar şi cu privire la unele declaraţii făcute şi ulterior retractate. 

"Total nepotrivit (n.r. majorarea impozitului pe venit). Spunem că munca este supraimpozitată, PNL a venit cu acea măsură prin care voiam să reducem contribuţiile, i-am auzit şi pe cei de la PSD care spuneau că munca este supraimpozitată şi venim şi creştem impozitul pe venit, nu se poate aşa ceva. Eu nu sunt de acord cu creşterea impozitării. PNL a scăzut taxe, a colectat mai mult. Se poate face prin digitalizare, am demonstrat că e-facturare şi conectarea caselor de marcat aduc mai mulţi bani la buget, aşa vor face şi în viitor", a precizat Cîţu, întrebat pe acest subiect.

"Parcă ar avea un guvern fantomă"

 

"Dumneavoastră (n.r. presa) tot spuneţi despre tot felul de declaraţii pe care le auziţi de la cei de la PSD. Mie mi se pare că trăim în două lumi paralele. Aruncă tot felul de informaţii în piaţă, după aceea le scot, iar vin cu ele, e ca şi cum ar avea un guvern fantomă, cu măsuri fantomă pe care le tot aruncă în piaţă, dar ele nu se întâmplă. Vorbesc de PSD, care tot aruncă lucruri, după aia le retrage, vine cu ele înapoi", a conchis Cîţu, citat de Digi24.

Ciolacu insistă cu impozitul progresiv: Pas către țările dezvoltate

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a pledat, lunea trecută, pentru introducerea impozitării progresive, în replică la declarațiile liberalilor, care se opun schimbării cotei unice de impozitare: „Să facem un pas către țările dezvoltate”.

„Este opinia dânsului, cum și noi credem că e nevoie ca România, nu mâine, nu în următoarele luni, să se încadreze, să facem un pas către țările dezvoltate. O astfel de discuție nu e pentru mâine, ci pentru viitor. 2023 înseamnă un viitor. Nu e o decizie pe care o iei peste noapte”, spune Marcel Ciolacu, în replică la declarațiile președintelui PNL, Nicolae Ciucă, despre cota unică de impozitare, scrie Mediafax. 

El spune că „au mai fost modificări la Codul Fiscal și au intrat în vigoare în două luni”.

„Suntem deschiși la minte și avem o discuție aplicată sau continuăm cu un slogan - noi, liberalii, suntem cota unică?”, adaugă social-democratul.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel