Cîțu, despre vaccinarea în România: Am fost victimele propriului succes

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică

Autoritățile române au fost victimele propriului succes, în condițiile în care România, campioană la vaccinare o perioadă lungă de timp, a trecut la vaccinarea cu buletinul, ceea ce a diminuat interesul cetățenilor, a declarat joi fostul premier Florin Cîțu.

„Ați văzut că într-o perioadă lungă de timp România era campioană la vaccinare. După aceea am fost victimele propriului succes. În momentul în care am spus că se poate vaccina oricine cu buletinul, cam în acel moment a început să nu mai fie un succes campania de vaccinare...E posibil să fi fost o problemă faptul că am folosit...vectorul de imagine am fost eu, am fost colegii mei din Guvern. Încercam să-i facem pe oameni să înțeleagă. La un moment dat am schimbat campania, am mers în sate și am fost cel care a vorbit de două ori cu toate cultele și am încercat să le implic pe toate. Unele s-au implicat, altele nu s-au implicat direct”, a declarat joi, la TVR 1, Florin Cîțu.

Citește și: Minivacanţa de 1 decembrie. Meteorolog: Urmează o scădere a temperaturilor, dar este şi o veste bună

Fostul premier a respins ideea că mesajele politicienilor au determinat lumea să se relaxeze și să renunțe la vaccinare. „Veți vedea că și după valul patru, când natural va scădea valul patru, lumea se va relaxa și nu se va vaccina. Atât timp cât nu există pericolul, e complicat să-i convingi pe oameni, decât dacă facem obligatorie vaccinarea”, relatează mediafax.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel