Cipru a RETRAS ”pașapoartele de aur” pentru patru oligarhi ruși

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică

Cu toate acestea, este foarte greu pentru țară să renunțe la banii ruși

Din cei 1.100 de ruși sancționați de Comisia Europeană în urma invadării Ucrainei de către Rusia, autoritățile cipriote au urmărit patru oligarhi care au primit pașapoarte cipriote încă din 2013.

Iar după decizia Cabinetului de joia trecută, pașapoartele „de aur” a patru oligarhi și persoane aflate în întreținere au fost revocate. Un total de 21 de pașapoarte au fost revocate, potrivit in-cyprus.philenews.com.

Cei patru oligarhi despre care se crede că sunt apropiați de președintele rus Putin și care au fost sancționați de UE sunt Alexander Ponomarenko, Vadim Moskovich, Mihail Gutseriev și Alexei Kuzmichev.

Cipru, membru al UE, a susținut sancțiunile blocului împotriva Rusiei în urma invaziei sale în Ucraina.

Cu toate acestea, oficialii recunosc că măsurile trebuie dozate deoarece sancțiunile erodează o parte a economiei cipriote, chiar dacă aceasta a început deja să renunțe la banii ruși.

Numai în 2020, Rusia a primit investiții de peste 100 de miliarde de euro, aproximativ un sfert din toate investițiile străine venite în Cipru.

Sancțiunile statelor UE sunt la un nivel fără precedent. Olanda a raportat reținerea de noi iahturi ale oligarhilor ruși.

De asemenea, a devenit cunoscut faptul că UE a înghețat aproape 30 de miliarde de euro în active ale oligarhilor și ale organizațiilor țări agresoare.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel