Ciolacu, la Chișinău: Putem să ne certăm dacă Zdob şi Zdub ar trebui să reprezinte şi România la Eurovision, ca să luăm şi noi un loc mai bun

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Politică
Marcel Ciolacu transmite un mesaj ferm pentru "Bombardieri"
Marcel Ciolacu transmite un mesaj ferm pentru "Bombardieri"

Marcel Ciolacu vine cu mesaje tari la Chișinău.

”Construcția comună începe de la Chișinău. Parlamentul României dorește extinderea Parteneriatului economic cu Republica Moldova”

Șeful Camerei Deputaților a mai subliniat strânsele legături dintre România și Republica Moldova, bazate pe comunitatea de limbă, istorie și cultură. ”Aceasta este indivizibilă și inseparabilă”, a mai declarat Ciolacu.

O economie integrată

Președintele Camerei inferioare a Parlamentului anticipează măsuri de încurajare a parteneriatului economic dintre cele două țări prin acordarea de stimulente şi facilităţi fiscale pentru companiile de stat şi private româneşti, dar şi pentru autorităţile locale care vor să investească în Republica Moldova.

”Este timpul să ne asumăm acest destin comun prin dezvoltarea inclusiv a unei zone economice şi comerciale comune şi facilitarea fluxului de persoane.

Pentru un antreprenor trebuie să fie la fel de uşor să facă afaceri la Chişinău precum la Bucureşti şi să ajungă de la Iaşi la Bălţi precum o face de la Alba-Iulia la Cluj”, arată șeful PSD.

”România răspunde pozitiv apelului lansat de Republica Moldova”

”Statele suverane au dreptul să îşi aleagă propriul destin. Nu putem sta cu mâinile încrucişate când graniţele sunt redesenate cu tancurile în apropierea noastră! Nu putem accepta pasivi ca Ucraina să cadă! Ce ar urma atunci pentru Republica Moldova?!”, se întreabă retoric președintele Camerei Deputaților.

Ciolacu a recunoscut că securitatea în regine depinde și ”de o Moldovă puternică, stabilă şi independentă de influenţe externe” și a arătat că ”România, împreună cu partenerii din NATO şi UE, îşi reafirmă sprijinul şi garanţia de securitate pentru neutralitatea Republicii Moldova şi dreptul său de a-şi urma calea europeană. România răspunde pozitiv apelului lansat de Republica Moldova şi va oferi tot suportul necesar dezvoltării capabilităţilor de apărare, securitate şi de luptă împotriva ameninţărilor hibride necesare asigurării independenţei şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova, a mai arătat Ciolacu. 

Pentru cine cântă Zdob și Zdub

”Avem nevoie de o Moldovă puternică, stabilă şi independentă de influenţe externe, pe care noi şi Europa să ne bazăm în numele securităţii colective!”, mai arată șeful PSD.

Avem dreptul să avem divergenţe. Nu putem fi de acord întotdeauna. Şi nici nu e bine. Putem, de pildă, să ne certăm cine are cel mai bun vin sau dacă Zdob şi Zdub ar trebui să reprezinte şi România la Eurovision, ca să luăm şi noi un loc mai bun. Dar niciodată nu vom fi în disonanţă când vom vorbi de valorile fundamentale ale democraţiei europene. Întotdeauna vom fi de aceeaşi parte în ceea ce priveşte destinul european al Republicii Moldova", a punctat Marcel Ciolacu. 

Despre măreția Rusiei

Vedem cum Rusia vrea să dărâme toate progresele făcute de la sfârşitul Uniunii Sovietice. Iar în faţa acestei ameninţări trebuie să spunem un NU categoric! Am văzut că mulţi spun că Putin a pornit acest război absurd deoarece caută să regăsească măreţia pierdută a Rusiei. Eu cred că un stat nu este măreţ prin faptul că îşi supune vecinii prin forţă şi opresiune. Prin crime şi durere! Un stat îşi atinge măreţia prin colaborarea şi deschiderea către lume.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel