Chirieac: Guvernul României încearcă să astupe găurile din barcă. Care ar fi soluția

radiodcnews Team | Dată: 30 mai 2022, 14:24 | Categorie: Politică

Analistul politic Bogdan Chirieac a spus că țările din Flancul Estic ar trebui să vorbească pe o singură voce.

„Guvernul României încearcă să astupe găurile din barcă. Dar nu este vina Guvernului să știți. Poate ar trebui, dacă președintele Iohannis și-ar pune diplomația la treabă, admițând că mai avem Minister de Externe, ca țările din Flancul Estic să vorbească pe o singură voce. Și țările din Flancul Estic să solicite sprijin Vestului foarte bogat pentru a face față acestor crize, și pentru a susține fluxul de migranți, și amenințarea rusă, și tot ce se întâmplă aici”, a spus, luni după-amiază, analistul politic Bogdan Chirieac într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Analistul politic consideră că „aceasta ar fi fost singura soluție”: „Să se vorbească pe o voce comună și în sensul în care România să nu se mai împrumute cu 6% dobândă în euro, Comisia Europeană să se împrumute pentru Flancul Estic”, Comisia Europeană având o dobândă de împrumut de 0.5%.

Analistul consideră că „vulnerabilitatea noastră este cea economică, deoarece România este incapabilă să atragă fonduri europene”. 

„Să cerem ajutor Comisiei Europene, banii aceia să-i putem folosi sub directa îndrumare a Comisiei Europene, renunțăm la orice formă de suveranitate fiindcă administrația din România nu este în stare de asta și măcar să-i folosim pentru ce vreți dumneavoastră. Ajutoarele sociale nu prea sunt dorite în UE, dar măcar pentru infrastructură să-i folosim, să crească capacitatea portuară pe Dunăre și la Marea Neagră, ce ne cere Uniunea Europeană. Să o facă ei, dacă administrația din România nu poate”, a mai spus analistul politic.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience