China, exerciții militare în apropierea granițelor Taiwanului. ”Suntem hotărâți să ne apărăm țara”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Politică
Avion Rafale
Avion Rafale

Săptămâna trecută, forțele armate ale Chinei au efectuat exerciții regulate în apropierea granițelor Taiwanului.

China a declarat că Marina și Forțele Aeriene au efectuat exerciții de vineri până duminică „pentru a” testa și îmbunătăți capacitatea de luptă comună a unor tipuri și tipuri de trupe, scrie Reuters.

Ministerul Apărării din Taiwan a declarat că China a desfășurat bombardiere, luptători și avioane antisubmarine.

Săptămâna trecută, Taiwan a efectuat, de asemenea, exerciții de rachete preanunțate și alte exerciții în largul coastelor de sud și de sud-est.

Trebuie spus că Beijingul vede Taiwanul democratic ca pe o provincie separatistă, dar Taiwanul se consideră un stat suveran cu propria constituție, forțe armate și lideri aleși.

La sfârșitul anului trecut, China a avertizat Taiwan că orice încercare de a obține independența „înseamnă război”.

Taiwanul s-a plâns în ultimii doi ani de activitatea militară chineză frecventă în apropierea sa, concentrată mai ales în partea de sud și sud-vest a zonei de identificare a apărării aeriene a insulei, sau ADIZ.

Taiwanul și-a ridicat nivelul de alertă de când Rusia a invadat Ucraina, temându-se că China va face o mișcare similară, deși guvernul de la Taipei confirmă că nu a remarcat niciun semn că acest lucru este pe cale să se întâmple.

Răspunzând unor întrebări în Parlament, ministrul de externe al Taiwanului, Joseph Wu, a declarat că China continuă să reprezinte o amenințare.

„Dar suntem hotărâți să ne apărăm țara”, a spus el.

Japonia a raportat săptămâna trecută că opt nave navale chineze, inclusiv un portavion, au trecut între insulele din lanțul Okinawa din sudul Japoniei, la nord-estul Taiwanului.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel