Chifteluțe de ton: crocante la exterior și suculente în interior. Toată lumea le va aprecia

Autorul articolului: Nicoleta Baciu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Chifteluțe de ton crocante la exterior și suculente în interior. Toată lumea le va aprecia. Sursa - pixabay.com
Chifteluțe de ton crocante la exterior și suculente în interior. Toată lumea le va aprecia. Sursa - pixabay.com

Chiftelele de ton sunt o gustare ușoară, perfectă pentru a fi servită la cină. Pot fi preparate ca un aperitiv aromat.

Rețeta pe care o prezentăm azi este apreciată atât de adulți, cât și de copii. Chiftelele de ton sunt crocante la exterior și suculente în interior. 

Ingrediente:

250 grame de ton scurs,

un ou,

100 grame de pesmet pentru aluat, 

100 grame de pesmet pentru prăjirea chiftelelor,

2 linguri de parmezan,

pătrunjel proaspăt și sare după gust,

150 ml de ulei,

o lingură de capere desărate.


 
Mod de preparare
 

Într-un castron, amestecați pesmetul cu tonul bine scurs. Se amestecă cu grijă și se adaugă  parmezanul, oul, caperele desărate, pătrunjelul tocat și un praf de sare.

Cheesecake bestial, gata în 10 minute: un desert delicios, făcut din câteva produse

Frământați cu mâinile până obțineți un amestec omogen și dens, apoi puneți-l la frigider, pentru cel puțin 15 minute, pentru a se întări. După ce timpul a trecut, începeți să formați multe chifteluțe mici.

Patru dovlecei și un cartof și cina e gata: o mâncare sățioasă și plină de vitamine

Puneți o tigaie antiaderentă pe foc și adăugați ulei. Apoi, treceți chiftelele, pe rând, prin pesmet și prăjiți-le aproximativ 2-3 minute pe ambele părți până se rumenesc.

Așezați, apoi, chiftelele pe o foaie de hârtie absorbantă ca să se scurgă excesul de ulei. Chiftelele din ton se servesc fierbinți.  Dacă și-au rămas niște chiftele, nu te îngrijora, le poți mânca și a doua zi. Poftă bună!

Pune puțină scorțișoară în carnea tocată: transformă o mâncare banală într-o capodoperă culinară

Dacă preferați chiftelele și mai ușoare, le puteți coace în cuptor.  Setați cuptorul la temperatura de 180 grade.  Apoi, tapetați o tavă cu hârtie de copt și stropiți-o cu un strop de ulei. Așezați în tavă chiftelele și gătiți-le aproximativ 20 de minute. Nu uitați să le întoarceți în ultimele 10 minute pentru a deveni aurii pe toate părțile. 

 

BONUS. Chipsuri de cartofi, făcute acasă din 3 ingrediente. O rețetă uimitor de

 

Cu această rețetă, aperitivul tău va avea cu totul o altă aromă! În doar câteva minute și cu doar câteva ingrediente, poți face cartofi prăjiți super crocanți.

Ieftini și ușor de făcut, acești cartofi vor atrage toată lumea și vor fi o adevărată descoperire. Cu siguranță, vor deveni cartofii tăi prăjiți preferați.

Ingrediente:

cartofi - 4 bucăți,

amidon de porumb - 100 de grame

pătrunjel, sare - după gust.

 

Pregătirea chipsurilor de cartofi 

 

Mai întâi curățați cartofi, apoi tăiați-i în felii foarte subțiri. Scufundați feliile de cartofi într-un vas cu apă rece și clătiți-le puțin pentru a nu se înnegri. Scurgeți-i de apă apoi și așezați jumătate din cartofi pe o suprafață de lucru. Tamponează toate feliile de cartofi cu hârtie absorbantă.

Amestecă o lingură de orez cu una de semințe de in: masca hidratează și hrănește tenul

În acest moment, stropiți fiecare felie cu amidonul de porumb cernut. Acoperiți fiecare felie cu celelalte lăsate deoparte. Se presară din nou amidonul deasupra și apoi se rulează fiecare porție făcută și se prinde cu o scobitoare.

Încingeți uleiul într-o tigaie înaltă. Apoi prăjiți cartofii. Când devin aurii, îi scoateți din tavă și îi așezați pe o hârtie absorbantă. În acest fel, excesul de ulei va fi eliminat. După ce cartofii s-au răcit, scoateți cu grijă fiecare scobitoare.

Cum trebuie să fie micul dejun de vară: bogat în vitamine, minerale, antioxidanți și fibre

Transferați cartofii prăjiți într-un bol și sărați-i. Asezonați-i apoi cu pătrunjel tocat și amestecați bine. Apoi aranjați chipsurile pe o farfurie. Serviți chipsurile împreună cu sosul preferat. Poftă bună!

 

 

 

 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel