Cheesecake bestial, gata în 10 minute: un desert delicios, făcut din câteva produse

Autorul articolului: Nicoleta Baciu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Cheesecake bestial, gata în 10 minute - un desert delicios, făcut din câteva produse. Sursa - Pexels
Cheesecake bestial, gata în 10 minute - un desert delicios, făcut din câteva produse. Sursa - Pexels

Cheesecake-ul este unul dintre cele mai apreciate și iubite dulciuri. Este un desert, care se poate prepara în câteva clipe.  

Fără jeleu sau unt acest cheesecake delicios și răcoritor vară este gata în 10 minute. Există multe rețete pentru acest desert: unele sunt mai calorice, bogate în smântână, unt, ciocolata și diverse creme, altele sunt mai ușoare, dar la fel de gustoase.  

Patru dovlecei și un cartof și cina e gata: o mâncare sățioasă și plină de vitamine

Ceea ce vrem să vă propunem astăzi este o rețetă cu adevărat ușor de preparat și plină de gust. Se caracterizează printr-un contrast de arome dulci și amare. În plus, poți schimba rețeta după gustul tău.

 

Rețeta de cheesecake. Iată ingredientele de care ai nevoie

 

Pentru bază:

2 biscuiți;

40 grame de ovăz măcinat fin;

4 linguri de lapte de migdale.

Pentru umplutură:

160 grame iaurt grecesc;

600 grame de brânză ricotta la alegere;

60 grame dulceață, aroma după gust;

10 grame fulgi de ciocolată neagră.


 
Modul de preparare
 

Puneți fulgii de ovăz și biscuiții mărunțiți într-un bol, adăugați laptele de migdale și amestecați. Puneți apoi compoziția într-o tavă rotundă de patiserie sau de forma pe care o preferați, atât timp cât are 10 cm în diametru. Cu ajutorul unei linguri, întindeți bine și compactați bine amestecul de fulgi de ovăz și biscuiți, care este baza desertului.

Pune puțină scorțișoară în carnea tocată: transformă o mâncare banală într-o capodoperă culinară

Într-un bol amestecați ricotta cu iaurtul grecesc. Adăugați îndulcitorul și turnați amestecul peste baza de ovăz și biscuiți. Se ornează cu un strat de dulceață sau topping (după preferințe). Deasupra se  adaugă fulgii de ciocolată neagră.

Rețetă savuroasă de spaghete din dovlecei, în sos de roşii și carne de pui

Tava se dă la frigider pentru câteva ore. Ulterior, desertul se scoate din tavă și se servește pe mesă. Acest delicios cheesecake este un desert excelent pentru a fi servit ca o gustare proaspătă.

BONUS. Cum poți face brânză ricotta în casă din trei ingrediente: este cremoasă și autentică



Ricotta poate fi făcută chiar în casă și este mereu proaspătă. Cremoasă și parfumată, ricotta are o aromă delicată de lapte și se topește în gură.

Ricotta este un produs lactat folosit, pe scară largă, în bucătăria italiană, atât pentru preparate dulci, cât și sărate. De asemenea, ricotta poate fi savurată și pe o felie de pâine. Calitatea ricottei, făcute în casă, depinde de cea a laptelui din care este făcută și de prospețimea acestuia.

Tartă de mere, cu felii de pâine în loc de blat: o rețetă senzațional de bună, așa cum nu ai mâncat vreodată

Puteți obține ricotta mai slabă sau mai grasă, în dependență de  tipul de lapte folosit: de vacă, oaie, capră, bivoliță. Pentru a o face mai cremoasă, puteți adăuga 100 grame de smântână lichidă proaspătă la un litru de lapte.

Procesul rapid și ușor de preparare a ricottei se poate repeta și acasă din ingrediente simple pe care le avem în bucătărie: lapte, lămâie sau oțet. Nu vom avea ricotta adevărată, ci un produs lactat foarte bun, asemănător cu ricotta, cu gust delicat și foarte versatil în bucătărie.

Ingrediente pentru 250 grame de ricotta:

un litru de lapte integral de înaltă calitate,

suc de jumătate de lămâie filtrat

sau 20 grame de oțet de mere,

sare după gust.

 
Prepararea rețetei

 

Într-o cratiță se pune, la fiert, laptele. Acesta trebuie să ajungă la o temperatura de 45 de grade, dar să nu dea în clocot. Cratița se ia de pe foc, se adaugă zeama de lămâie și sare și se amestecă cu telul.

Cafea cu gheață pentru zilele caniculare. Ai nevoie de un borcan și băutura salvatoare este gata

Se acoperă cu un capac, timp de 10 minute. Apoi laptele se scurge printr-o sită, pusă peste un vas în care se va a colecta zerul scurs.

Lăsați cașul să se scurgă, apoi se mută din sită într-un bol, care se acoperă cu un prosop și se dă la frigider pentru aproximativ 3 ore.

Negresă delicioasă, din patru ingrediente. Se face rapid, fără făină și fără unt

În zerul scurs adăugați 150 grame de lapte integral și repetați procedura descrisă mai sus, până când ricotta formată se transferă într-o formă și se dă la frigider. Pentru aromă, puteți adăuga în ricotta ardei iute, busuioc sau pătrunjel, toate după gust.

Zerul rămas este un produs derivat din lactate, care poate fi folosit în rețetele de pâine sau deserturi.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel