Chesnoiu se autosuspendă din Partidul Social Democrat

Autorul articolului: Rodica Mitu |
Data publicării:
| Categorie: Politică
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a anunţat joi că se retrage din funcţie şi se autosuspendă din Partidul Social Democrat.

„Nu am săvârşit nicio faptă de natură penală sau de corupţie şi mi-am desfăşurat mereu cu integritate şi cu dedicare activitatea mea executivă. În urma apariţiei în spaţiul public a unor suspiciuni cu privire la activitatea mea ministerială, am luat următoarele decizii: le solicit tuturor deputaţilor din toate partidele vot pentru ridicarea imunităţii parlamentare, deoarece eu consider că suntem cu toţii egali în faţa legii şi vreau să am posibilitatea de a elimina orice potenţială suspiciune; mă retrag din funcţia de ministru - nu vreau să planeze nicio suspiciune asupra activităţii mele guvernamentale; de asemenea, mă autosuspend din Partidul Social Democrat! Vă mulţumesc tuturor celor care aveţi încredere în mine, în nevinovăţia mea şi în toate lucrurile bune pe care le-am făcut!", a scris Adrian Chesnoiu pe pagina sa de Facebook.

Deputații vor stabili marți dacă Adrian Chesnoiu rămâne fără imunitate parlamentară

Cererea DNA privind ridicarea imunității parlamentare a ministrului Agriculturii, Adrian Chesnoiu, va fi supusă aprobării deputaților marți.

DNA a transmis joi procurorului general al PICCJ referatul în vederea sesizării Camerei Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de ministrul Agriculturii Adrian Chesnoiu, deputat în Parlamentul României.

Solicitarea a ajuns și la Camera Deputaților care a stabilit că până luni seara, Comisia Juridică trebuie să prezinte un raport. Deputații vor vota marți pentru a stabili dacă ministrul Chesnoiu va rămâne sau nu fără imunitate parlamentară.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel