CENZURĂ în direct. ”Moderator” TV din Rusia, către un MILITAR: Stop! Nu vreau să aud! O să vă spun ce fac copiii noștri acolo! / VIDEO

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică

Presa din Rusia a devenit aservită total puterii de la Kremlin.

Dacă urmărești televiziunile și publicațiile rusești din aceste zile, te convingi că Rusia nu a invadat Ucraina. Nu există nicio știre despre atrocitățile Armatei Roșii și tot ce se întâmplă este din cauza armatei naziste ucrainene.

Presa din Rusia vrea să ne arate că civilii nu sunt omorâți de artileria și rachetele rusești. De fapt, locuitorii orașelor evadează din localitățile blocate de bombardamentele ucrainene.

În Ria Novosti, activistul politic Vladimir Kornilov explică: ”Mulți sunt sincer uimiți de insensibilitatea și lipsa de inimă ale militanților ucraineni, care trag în mod regulat asupra civililor”. Kornilov mai spune cum  ”zeci de mii de locuitori ai Mariupolului sunt luați ostatici de neonaziști ucraineni Azov (batalionul Azov), stând în subsoluri fără lumină, fără căldură, fără mâncare și apă.”

”Nu vreau să aud!... Copiii noștri ucid reptile fasciste!”

Un episod aproape ireal s-a petrecut la televiziunea rusă de stat, controlată de Ministerul Apărării, TV Zvezda.

În cadrul unei emisiuni în direct, realizatorul TV aproape că l-a scos din emisie pe căpitanul în rezervă, Vladimir Jeranosjan, expert al Biroului rus de analiză militaro-politică.

Militarul a vrut să aducă un omagiu soldaților ruși care mor în Ucraina, dar a fost întrerupt brutal de moderatorul emisiunii, arată publicația poloneză Onet.

Iată conversația dintre cei doi:

Vladimir Jeranosjan:  - Acolo (în Ucraina - n.r.) sunt oameni cu experiență de luptă, au trecut prin Afganistan, campania cecenă, prin Donbass. Acolo, de fapt, băieții noștri, forțele speciale mor acum, iar țara noastră...

În acest moment, a fost brusc întrerupt de unul din moderatori, care a venit grăbit spre invitat.

Moderatorul: - NU NU NU. Nu vreau să aud. Stop!, a început să țipe.

VJ: „Ei mor...”

M: - ”Stop!”

VJ: „Ei... așteaptă o secundă”, a rugat Jeranosjan.

M: - Ce? Nu te poți opri?!

VJ: „Vreau să le onorez memoria...”, a spus căpitanul.

M: - Ce faci?! 

VJ: „Vreau doar să ne ridicăm acum și să păstrăm un minut de reculegere pentru copiii noștri care luptă acolo pentru Rusia și pentru Donbas”, a spus Jeranosjan.

M: - O să vă spun ce fac copiii noștri acolo! Copiii noștri ucid reptile fasciste acolo! Acesta este un triumf al armelor rusești! Acesta este un triumf pentru armata rusă! Aceasta este renașterea Rusiei! a strigat moderatorul emisiunii.

”Unitățile Republicii Donbass continuă să elibereze Mariupol”

Izvestia scrie cum ”Autoritățile militare și locale ucrainene țin în zona de război milioane de oameni care doresc să evacueze”.  ”Naziștii au creat deliberat o ambuscadă  pentru vehiculele medicale cu cruce roșie pe ele”, spune reprezentantul Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov.

”Documente secrete”

Agenția rusă de știri TASS publică ”ordinul secret” privind pregătirea de către Kiev a unui atac asupra Donbasului. În imaginile publicate se arată mai multe hârtii, despre care se susține că reprezintă ordinul de a ataca Donbasul.

”Ministerul rus al Apărării publică ordinul secret inițial al comandantului Gărzii Naționale a Ucrainei, generalul colonel Mîkola Balan, datat din 22 ianuarie 2022.

De asemenea, Ria îi citează pe ”eroii” autoproclamatei Republici separatiste a Donețkului, care anunță că Kievul pregătește provocări cu coridoare umanitare Mariupol și Volnovakha.

Fotbalist ucrainean: ”Eram sub gloanțe” / ”Părinții mei nu mă cred”

Oleksandr Aliyev / Instagram, aliev_sasha8

Fostul jucător de la Dinamo Kiev, Oleksandr Aliyev, care s-a alăturatforțelor de apărare teritorială, a vorbit despre relația pe care o are cu părinții săi, care locuiesc în Rusia, scrie Digisport, care citează sport.ua.

„La începutul războiului am vorbit cu părinții mei. Acum nu mai comunic cu ei. Ei se uită la tv în Rusia și văd totul complet diferit. Că avem aici fasciști, naziști și jafuri. Le-am spus ce am văzut. Eram sub gloanțe, dar nu mi-a fost frică, continui să apăr această țară. Și părinții mei nu mă cred și asta e cel mai trist lucru”, spune Aliyev.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel