Cele mai bune fructe pe care trebuie să le consumi, dacă vrei să pierzi în greutate

Autorul articolului: Andreea Cercel | Dată: 04 apr 2023, 14:44 | Categorie: Lifestyle
Sursa foto: pexels.com
Sursa foto: pexels.com

Iată ce fructe trebuie să consumi, dacă vrei să pierzi în greutate. 

Fructele sunt cunoscute pentru gustul lor dulce perfect și aromat, fiind, de asemenea, alimente bogate în nutrienți. Fructele conțin, de asemenea, acid folic și fibre, precum și o mare varietate de antioxidanți și compuși care au proprietăți pozitive pentru sănătate. 

Când vine vorba de a ajuta la pierderea în greutate, fibrele sunt nutrientul din fructe care poate ajuta la pierderea kilogramelor. Partea cea mai bună este că există o varietate de opțiuni de savurat, potrivit EatThis.

1. Banană
Chiar dacă este un fruct care a primit o reputație proastă de-a lungul anilor, bananele sunt de fapt pline de nutrienți și te-ar putea ajuta să pierzi grăsime corporală. Furnizând aproximativ 3 grame de fibre pe porție, bananele ajută la sațietate, oferind în același timp mai puține calorii decât alte alimente dense în carbohidrați. Bananele verzi necoapte conțin mai mult amidon rezistent decât cele  galbene, coapte. 

2. Grapefruit

Cunoscut pentru gustul său acrișor, cercetările sugerează că acest fruct poate fi capabil să ajute la scăderea greutății corporale atunci când este consumat înainte de masă. Deși mecanismul acestei pierderi în greutate nu este pe deplin înțeles, conținutul de fibre, numărul relativ scăzut de calorii și indicele glicemic scăzut al grapefruitului joacă probabil un rol important. 

Mâncați-l ca atare, asociați-l cu o proteină ușoară, cum ar fi brânza de vaci, sau serviți-l peste o salată pe bază.

3. Ananas
Un alt fruct tropical cunoscut pentru dulceața sa, ananasul, este o sursă de enzime care ajută la digestie. O digestie îmbunătățită poate, de asemenea, să reglementeze apetitul, ceea ce ar putea, la rândul său, să ajute la pierderea în greutate.

Ananasul este, de asemenea, o sursă de fibre, ceea ce îi permite să favorizeze sațietatea și să contribuie la necesarul zilnic de fibre. 

4. Avocado
Deși avocado nu este la fel de dulce ca celelalte elemente de pe această listă, este considerat totuși un fruct. Este mai bogat în grăsimi în comparație cu alte fructe, dar acest lucru te poate ajuta, de fapt, să ajute la pierderea în greutate. De fapt, un studiu a constatat că persoanele care au inclus jumătate de avocado la masa de prânz au raportat niveluri mai ridicate de satisfacție și mai puțină dorință de a mânca.

5. Fructe de pădure

Fructele de pădure sunt cunoscute pentru conținutul lor de antioxidanți și fibre, ambele benefice pentru organism. Un studiu a constatat că participanții care au consumat o mică gustare din fructe de pădure după-amiaza au mâncat mai puține calorii la cină.

Încorporează fructele de pădure în smoothie-ul tău preferat, cu fulgii de ovăz de dimineață sau ca parte a gustării de după-amiază pentru a profita de beneficiile lor.

6. Cireșele
Un alt fruct plin de antioxidanți și cunoscut și pentru că favorizează un somn mai bun, cireșele, te-ar putea ajuta și să slăbești. 

Vă sugerăm să mâncați cireșele întregi, pentru a beneficia de

7. Pere
Furnizând 6 grame de fibre pe porție, perele sunt unul dintre fructele cu mai multe fibre din această listă. În timp ce am stabilit beneficiile fibrelor asupra pierderii în greutate, nu există o excepție pentru pere. Într-un studiu care a evaluat efectele adăugării de fructe sau de ovăz la o dietă, s-a constatat că merele și perele au fost asociate cu o reducere mai mare a greutății decât grupul care a consumat ovăz.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience