Cele două motive pentru care Regina Elisabeta nu va ABDICA în favoarea Prințului Charles

radiodcnews Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică
Foto: Instagram Royal Family
Foto: Instagram Royal Family

Care sunt cele două motive pentru care Regina Elisabeta nu va abdica niciodată în favoarea Prințului Charles.

Regina Elisabeta este cel mai longeviv monarh britanic, cu 69 de ani de domnie și 95 de ani de viață pe care i-a împlinit în luna aprilie. 

Anul viitor, ea urmează să sărbătorească jubileul de platină, adică 70 de ani pe domnie. Regina Elisabeta a urcat pe tronul Marii Britanii la vârsta de 25 de ani, în februarie 1952 și de atunci și-a dedicat întreaga viață datoriei regale și țării.

Chiar dacă la un moment dat s-a zvonit că Regina Elisabeta va abdica în momentul în care va împlini 95 de ani, lucrurile nu au stat așa, experții regali au susținut că este puțin probabil ca monarhul să abdice vreodată de tron, datorită jurământului de serviciu pe tot parcursul vieții.

Cu cele două angajamentele regale pe care le are de îndeplinit, Summit-ul şi Jubileul de Platină de anul viitor, Regina este încă la fel de dedicată şi lasă de înţeles că nu va renunța niciodată la rolul ei de monarh.

Cele două motive pentru care Regina nu va abdica în favoarea Prințului Charles

În primul rând, abdicarea nu este un lucru obișnuit în Familia Regală, pentru că asta ar declanșa o criză Constituțională. 

Cu toate acestea, abdicarea în Familia Regală britanică s-a întâmplat cu mulți ani în urmă, după ce Regele Edward al VIII-lea, unchiul Reginei Elisabeta, a ales să abdice în anul 1936, la mai puțin de un an după ce urcase pe tron pentru că a ales iubirea. 

Prințul Edward a vrut să se căsătorească atunci cu Wallis Simpson, o persoană din lumea socială americană care a divorțat de două ori, dar pentru că nu a primit aprobarea Bisericii și a publicului, deoarece mulți încă dezaprobau divorțul la acea vreme, Edward a fost pus să aleagă între tron și soție. Atunci Ducele de York, Prințul Albert, a fost împins într-un rol regal pentru care nu a fost niciodată pregătit, devenind ulterior regele George al VI-lea.

Asta a însemnat că fiica cea mare a lui George al VI-lea, Prințesa Elisabeta, va deveni moștenitoarea tronului pe neașteptate.

Citește și: Blinken face lumină asupra sindromului Havana, care lovește diplomații americani

Astfel, din cauza imaginii negative pe care Familia Regală a avut-o la acea vreme din cauza abdicării, este posibil ca Regina Elisabeta să nu abdice niciodată.

Al doilea motiv pentru care este posibil să nu abdice niciodată este pentru că a promis asta. 

În anul 1947, pe când avea 21 de ani, aflată în Africa de Sud, Regina Elisabeta a declarată că că întreaga ei viață va fi dedicată serviciului regal.

"Declar în fața voastră a tuturor că întreaga mea viață, fie că este lungă sau scurtă, va fi dedicată slujirii voastre și slujirii marii noastre familii imperiale căreia îi aparținem cu toții", a spus ea la acea vreme, potrivit Express.co.uk.

"Un motiv principal pentru care Regina nu va abdica absolut niciodată este, spre deosebire de alți monarhi europeni, ea este o Regină unsă. Și dacă sunteți o Regină unsă, nu abdicați", a declarat  istoricul regal Hugo Vickers pentru The Guardian.

Singurele DOUĂ motive pentru care va abdica

După ce a împlinit 90 de ani, Regina Elisabeta i-a făcut verișoarei sale o dezvăluire care a șocat pe toată lumea și i-a detaliat singurele două circumstanțe care ar forța-o pe Majestatea Sa să abdice de la tron.

Un biograf a dezvăluit că cele două circumstanțe care ar conduce-o la decizia de abdicare.

Autorul Matthew Dennison a scris o nouă biografie despre Regină, iar în carte a declarat că regina "nu are în vedere abdicarea" decât în două situații.

"În al nouălea deceniu, Elizabeth a continuat să se dedice acelorași principii. I-a spus verișoarei sale Margaret Rhodes că doar: dacă am Alzheimer sau dacă am un accident vascular cerebral", a scris el, potrivit express.com.uk.

Însă, în anul 2003, la pensionarea sa ca arhiepiscop de Canterbury, i-a explicat lui George Carey că nu poate să abdice: "Nu voi face asta. Voi continua până la capăt".

Experții regali au declarat cu fermitate că Regina nu va abdica niciodată și au susținut asta chiar și după moartea Prințului Philip, în luna aprilie 2021. 

Istoricul regal Hugo Vickers a spus și el că: "Vă pot asigura că Regina nu va abdica. Există toate indicațiile că Regina are o sănătate extrem de bună și, cu noroc, va continua să fie Regina noastră cât mai mult timp posibil".

"Nu va abdica niciodată. Regina va fi Regina până în ziua în care va muri în opinia mea. Desigur că va fi", a spus expertul regal Robert Jobson.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel