Ce se întâmplă cu Putin? Camerele l-au surprins la liturghia de Paște într-un moment neobișnuit

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică

Rusia a intrat astăzi în a treia lună a invaziei Ucrainei, sfârșitul luptei nu este în vedere, mii de oameni au fost uciși, milioane expulzați și orașe transformate în ruine

Majoritatea credincioșilor din Ucraina și Rusia sărbătoresc cea mai mare sărbătoare creștină în timp ce ororile războiului continuă.

Președintele rus Vladimir Putin a participat la o liturghie de Paște condusă de Biserica Ortodoxă Rusă, care a susținut cu fermitate invazia lui Putin în Ucraina, numită de Kremlin ca „operațiune militară specială”.

Putin a fost însoțit de primarul Moscovei Serghei Sobianin, la slujba de Înviere de la Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova, oficiată de Patriarhul Kiril.

Ținând în mână o lumânare roșie aprinsă, Putin a părut extrem de încordat pe tot parcursul ceremoniei religioase. Camerele l-au surprins pe Putin uitându-se strâmb de mai multe ori în timpul slujbei, ceea ce ar putea fi un indiciu al modului său actual de gândire.

Un Putin incontrolabil

Așa cum remarcă și Scott Rose de la Bloomberg, care a postat un filmuleț pe contul său de Twitter, Putin a fost văzut mușcându-și buzele, făcând o grimasă și pare puțin nervos

O altă filmare care circulă pe rețelele de socializare îl prezintă pe Putin în timp ce se închină și se mișcă nervos lângă altar.

Totodată, circulă zvonuri potrivit cărora slujba de Înviere la care este prezentat președintele Putin a fost preînregistrată în zilele precedente.


Având în vedere rapoartele anterioare despre recentele izbucniri de furie ale președintelui, Putin pare conștient că invazia sa nu a fost așa cum și-a imaginat-o, relatează Sky News.

Rușii au respins orice armistițiu de Paște și au lovit sâmbătă un bloc de apartamente din Odesa, ucigând cel puțin opt persoane . Ucraina a acuzat armata rusă că a recrutat forțat civili în zonele ocupate din estul Ucrainei.

Rusia a intrat în a treia lună a invaziei Ucrainei, iar sfârșitul confruntării nu se întrevede prea curând. Mii de oameni au fost uciși, milioane au fost expulzați și orașele au fost transformate în ruine. Ministerul britanic al Apărării spune că Ucraina a respins în această săptămână numeroase atacuri rusești în Donbas, potrivit ultimelor informații.



„În ciuda faptului că Rusia a obținut unele câștiguri teritoriale, rezistența ucraineană a fost puternică în toate direcțiile și a reprezentat un cost semnificativ pentru forțele ruse. Moralul slab al Rusiei și timpul limitat de reconstrucție, reechipare și reorganizare a forțelor din ofensivele anterioare sunt probabil să împiedice eficacitatea luptei Rusiei. ”, se spune în raport.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel