Ce să mănânci ca să nu te inflamezi

radiodcnews Team | Dată: 13 mai, 19:15 | Categorie: Știri

Stăm bine la teorie, dar practica ne omoară. Știm că, teoretic, trebuie să evităm anumite alimente, dar cum-necum, parcă tot la fast-food tragem cu ochiul.

Totuși, nu e greu deloc să-ți schimbi obieiurile alimentare. Puțin câte puțin, în fiecare zi. O alimentație bogată în grăsimi sau prăjeli de toate felurile nu aduce niciun beneficiu corpului tău. Te inflamezi, te îmbătrânește înainte de vreme și te bagă și-n spital.

Prezentă la ‘Neața cu Răzvan și Dani, medicul nutriționist Ana Hâncu a explicat ce legătură este între bolile noastre și alimentația nesănătoasă. Aceasta recomandă consumul de alimente care reduc inflamația din corp: roșiile, pentru conținutul de licopen, oleaginoasele pentru acizii grași (migdale, nuci), ceapa (verde sau uscată) pentru efectele antioxidante, fructele de pădure.

“De două ori pe săptămână e bine să mâncăm ton, somon, macrou, sardine, adică pește gras, care au proprietăți benefice”. Ghimbirul, turmericul, scorțișoara au și ele efect antiinflamator.

Medicul a pus accentul pe modelul mediteranean de nutriție, care pune preț pe vegetale și consumul de carne albă, carne slabă și care exclude alimentele procesate.

“Toate alimentele procesate și ultraprocesate, mezelurile, alimentele prăjite sau cu mult zahăr. Mulți se întreabă de ce nu pot să mănânce ceva dulce dacă se mențin în numărul de calorii zilnic. Pentru că acele dulciuri au efect inflamator. Ele pot fi, în cantitate mică, echilibrate, iar în cantitate mare mergem spre obezitate. Obezitatea însăți este pro-inflamatorie”, a explicat Ana Hâncu.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite