Câți dintre ucraineni se tem, de fapt, să negocieze DIRECT cu Putin

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică

Un sondaj de opinie publicat de Institutul Internațional de Sociologie din Kiev, arată o teamă crescută a populației ucrainene față de tehnicile de negociere ale Federației Ruse.

 

 

 

Aproximativ 58% dintre ucraineni se opun unei negocieri directe între președintele ucrainean Volodymyr Zelensky și Vladimir Putin. În opinia acestora, negocierile cu Putin ar trebui purtate doar cu participarea partenerilor occidentali se arată în sondajul Institutului de Sociologie.

Astfel, doar 27,3% dintre respondenți consideră că discuțiile directe dintre cei doi președinții ar fi o modalitate eficientă de a soluționa pașnic diferendele, în timp ce 58% dintre cei intervievați sunt de părere că astfel de negocieri cu Putin ar trebui să fie purtate doar cu participarea partenerilor occidentali.

În privința amenințării rusești, 48,1% dintre respondenți cred că amenințările Rusiei de a invada Ucraina sunt reale, în timp ce 39,1% cred că nu va exista nicio invazie.

Institutul care a publicat sondajul atrage atenția asupra unei anumite „incoerențe” între abundența de informații privind  mișcările masive de trupe ale Rusiei în apropierea graniței cu Ucraina și faptul că doar jumătate dintre ucraineni văd acest lucru ca pe o amenințare reală.

În opinia autorilor studiului sociologic unul dintre motive ar putea fi o anumită ”obișnuință”, pe care a căpătat-o populația Ucrainei. ”Aflată în război de șapte ani, tensiunea a devenit norma pentru mulți, iar acțiunile Rusiei sunt văzute ca încă o provocare”.

Citește și: Amiralul-BOMBARDIER. Fostul șef al marinei germane mai lansează o torpilă: Intrarea Ucrainei și Georgiei în NATO ar fi o GREȘEALĂ

Sondajul a fost derulat în perioada 20-21 ianuarie 2022, cu 1.205 de respondenți de pe tot teritoriul Ucrainei, cu excepția Crimeei și a teritoriilor temporar ocupate din regiune Donbas. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel