Cătălin Drulă, după plecarea lui Cioloș din USR: Suntem într-un moment critic. Lupta continuă

Ema Apostu |
Data publicării:
| Categorie: Politică
Sursa foto: Facebook Cătălin Drulă
Sursa foto: Facebook Cătălin Drulă

Cătălin Drulă a reacționat față de gestul lui Dacian Cioloș de a-și da demisia din USR.

"Mărturisesc că este de neînțeles politic acest gest. Suntem într-un moment critic pentru România. USR este Opoziția democratică, cea care luptă pentru modernizarea României cu colosul sistemului PSD-PNL. Numai de spargere și fragmentare nu e nevoie când e atât de muncă în lupta care contează. România nu are nevoie de proiecte politice pe persoană fizică, de orgolii și vanități. USR este o instituție solidă, instituția liberalismului democratic modernizator din România, care va dăinui dincolo de numele unei persoane sau a alteia. Suntem abia la mijloc de drum.

Avem în spatele nostru voturile a sute de mii de oameni care trebuie reprezentați în continuare. Avem de îndeplinit rolul extraordinar de important de opoziție democratică la un guvern cu o majoritate uriașă în parlament și care nu are nicio soluție pentru bunăstarea oamenilor. Ne luptăm cu o guvernare coruptă și ineptă și în lupta asta e nevoie de fiecare dintre noi. Nu e ușor, dar n-am intrat în politică așteptându-ne să fie.

Apoi, trebuie să ne pregătim de guvernare. Iar guvernarea se câștigă, nu se primește cadou. Asta este ceea ce cred eu și ceea ce cred mulți dintre noi. Printre ei, și colegul nostru Alexandru Dimitriu (provenit din PLUS), care ieri și-a lansat candidatura pentru primăria sectorului 5.

Alexandru a înțeles unde este adevărata bătălie și îl voi sprijini cu toate puterile să obțină un rezultat cât mai bun. Îi voi fi alături în campanie, așa cum voi fi alături de toți cei care își asumă o luptă pentru idealurile noastre. Politica, așa cum o înțeleg eu, e luptă zilnică, maraton de durată și, mai ales, un joc de echipă.Politica se face pe stradă, în parlament, în consiliile locale și în arena publică de aici din România.

E un mediu neplăcut uneori, ostil adesea, dar dacă fiecare dintre noi și-ar întoarce privirea atunci când lucrurile nu merg așa cum ne-am dori, ar însemna că predăm această țară personajelor de tip Ciolacu și Ciucă. Eu, unul, n-am de gând să fac așa ceva. Lupta noastră continuă și, dacă vă găsiți un moment astăzi, reflectați nu la decizii luate pe persoană fizică, ci la lucrurile care ne țin împreună", a declarat Cătălin Drulă după plecarea lui Cioloș din USR.

"Am crezut în președintele Iohannis"

Recent, Cătălin Drulă a făcut comentarii și la adresa lui Klaus Iohannis. Acesta a spus că nu este surprins de stenogramele apărute acum câteva săptămâni, în care unii membri din sindicatul de la metrou propuneau eliminarea fizică a sa.

”Ce să zic? Nu este cea mai confortabilă poziție. Această ostilitate pe care am declanșat-o, eu și echipa mea, la ministerul transporturilor, care a provenit din faptul că ne făceam treaba. Un demnitar trebuie să aibă curaj. Asta am făcut eu cu echipa mea și știu că nu mi-am făcut prieteni, pentru că la ministerul transporturilor, unde am deschis un sertar, n-am zis. Asta mi-a născut ostilitate peste tot”, a explicta Cătălin Drulă, la Digi24.

Întrebat fiind dacă s-a simțit amenințat în perioada în care era ministru, Cătălin Drulă a explicat că au fost presiuni din mai multe direcții.

”Da, era. Adică, în momentul în care naști atâta antipatie și energii negative. Am 41 de ani, nu sunt un naiv. Dacă-i decuplezi pe unii de la banii pe care-i furau, nu sunt fericiți, nu o să zică "Dom'le, gata, asta a fost! A venit Drulă ăsta, a schimbat lucrurile, plecăm acasă". Trimiseseră pe pagina mea de facebook armate de comentaci”, arată fostul ministru al transporturilor.

Totuși, fostul ministru spune că nu a fost surprins de reacția celor din sistem care, ”dacă te atingi de prada lor, mârâie sau mușcă”.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel