Cătălin Drulă, despre Iohannis: ”M-a păcălit și pe mine. Am crezut în președintele Iohannis. Este o țeapă enormă”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică

Cătălin Drulă a făcut comentarii foarte directe și la adresa lui Klaus Iohannis.

Cătălin Drulă spune că nu este surprins de stenogramele apărute acum câteva săptămâni, în care unii membri din sindicatul de la metrou propuneau eliminarea fizică a sa.

”Ce să zic? Nu este cea mai confortabilă poziție. Această ostilitate pe care am declanșat-o, eu și echipa mea, la ministerul transporturilor, care a provenit din faptul că ne făceam treaba. Un demnitar trebuie să aibă curaj. Asta am făcut eu cu echipa mea și știu că nu mi-am făcut prieteni, pentru că la ministerul transporturilor, unde am deschis un sertar, n-am zis <>. Asta mi-a născut ostilitate peste tot”, explică Cătălin Drulă, la Digi24.

Întrebat fiind dacă s-a simțit amenințat în perioada în care era ministru, Cătălin Drulă a explicat că au fost presiuni din mai multe direcții.

”Da, era. Adică, în momentul în care naști atâta antipatie și energii negative. Am 41 de ani, nu sunt un naiv. Dacă-i decuplezi pe unii de la banii pe care-i furau, nu sunt fericiți, nu o să zică <<Dom'le, gata, asta a fost! A venit Drulă ăsta, a schimbat lucrurile, plecăm acasă>>. Trimiseseră pe pagina mea de facebook armate de comentaci”, arată fostul ministru al transporturilor.

”Am crezut în președintele Iohannis”

Totuși, fostul ministru spune că nu a fost surprins de reacția celor din sistem care, ”dacă te atingi de prada lor, mârâie sau mușcă”.

Cătălin Drulă a făcut comentarii foarte directe și la adresa lui Klaus Iohannis. Pentru fostul ministru al transporturilor, surpriza neplăcută a venit din altă parte:

Surpriza, dacă vreți să vă spun așa, este în ce măsură Iohannis e fericit cu sistemul ăsta, că eu am avut discuții și cu Iohannis cât am fost ministru.

Surpriza este și a mea, ca cetățean, nu numai ca politician. În 2014, m-am dus să apăr voturile, în turul 2, într-o secție înghețată... În fine! Am crezut în președintele Iohannis, ca mulți dintre români. M-a păcălit și pe mine. Este o țeapă enormă! A-ți asuma cea mai înaltă funcție în stat ca să conservi acest sistem, în loc să-l reformezi, e o trădare majoră. (...) Iohannis este împăratul status quo-ului!”, remarcă președintele interimar al USR.

Reforma fiscală

Cătălin Drulă spune că ar fi de acord cu o unificare a sistemului de taxare, chiar și pentru domeniul IT, dar susține că primele măsuri ar trebui să fie cele de reducere a risipei în cheltuirea banului public.

”Cred că avem nevoie de mai multă echitate. Sunt IT-ist și politica asta (impozit zero în domeniul IT - n.red.) a fost una rațională la momentul respectiv și am susținut-o pentru că a adus foarte multe locuri de muncă și taxe plătite prin TVA. Dar a sosit un moment în România când trebuie să eliminăm din aceste excepții”, declară Drulă.

Totuși, parlamentarul USR arată că, înainte de a vorbi de modificări de taxe, statul trebui mai întâi să oprească cheltuirea nejustificată a banilor publici.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel