Caju pentru sănătate și frumusețe: care sunt beneficiile nucilor, considerate superalimente

Autorul articolului: Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Caju pentru sănătate și frumusețe. Sursa - pixabay.com
Caju pentru sănătate și frumusețe. Sursa - pixabay.com

Caju este unul dintre cele mai valoroase produse. Consumul acestor nuci reduce riscul de răceli, datorita conținutului ridicat de zinc.

Zincul îmbunătățește imunitatea și, totodată, păstrează frumusețea și sănătatea părului. Nucile de caju sunt delicioase, fiind perfecte pentru a fi adăugate la deserturi și smoothie-uri sănătoase.

Caju sunt obținute din mere caju. Aceste nuci sunt cunoscute pentru valoarea lor nutritivă ridicată și beneficiile pentru sănătate. Cele mai multe dintre beneficiile asociate acestora se datorează conținutului ridicat de antioxidanți benefici și acizi grași. Sunt bogate în cupru, magneziu, fier, fosfor și seleniu.

 

Beneficiile pentru sănătate ale nucilor caju

Sursă excelentă de energie. Nucile de caju au aproape 40% grăsime, deci sunt un produs destul de bogat în calorii. Cu toate acestea, majoritatea lipidelor sunt acizi grași utili. În plus, conțin carbohidrați cu lanț lung, care împreună oferă organismului un impuls puternic de energie.

Îmbunătățesc sănătatea oaselor. Aproximativ 30 de grame de caju pot furniza aproximativ 30% din aportul zilnic recomandat de cupru și aproximativ 20% din magneziu. Cuprul este important pentru creșterea rezistenței osoase și este implicat în crearea și întreținerea țesutului conjunctiv. Pe de altă parte, magneziul ajută organismul să absoarbă calciul și reduce riscul de osteoporoză.

Planta care îți aduce de Crăciun noroc în casă, bunăstare şi fericire

Ajută la creșterea masei musculare. O sută de grame de caju conțin 18 grame de proteine, ceea ce le face un produs indispensabil pentru vegetarieni. Aminoacizii găsiți în caju nu numai că ajută la construirea și menținerea masei musculare, dar îndeplinesc și alte sarcini vitale.

Îmbunătățesc starea pielii. Caju este o sursă sănătoasă de cupru, vitamina E și antioxidanți esențiali pentru sănătatea și frumusețea pielii. Datorită antioxidanților, semnele de îmbătrânire sunt reduse, iar cuprul, împreună cu alte enzime și vitamina E, promovează sinteza colagenului, ceea ce face pielea mai elastică și mai netedă.

Clementinele, sursă importantă de vitamina C și antioxidanți. La ce trebuie să fiți atenți când le consumați

Susțin sănătatea cardiovasculară. Acizii grași utili conținuți în nucile caju au un efect pozitiv asupra sistemului cardiovascular. De exemplu, acizii grași nesaturați scad nivelul colesterolului și normalizează tensiunea arterială. Ambele previn dezvoltarea bolilor principalului „motor” al corpului.

Conținutul ridicat de magneziu din caju poate aduce beneficii și inimii. Acest mineral crește elasticitatea pereților vaselor de sânge prin stimularea acumulării de elastină, una dintre cele mai importante proteine ​​structurale din organism, responsabilă de capacitatea vitală a vaselor de sânge de a se întinde. Magneziul poate ajuta, de asemenea, la scăderea tensiunii arteriale și la prevenirea cheagurilor de sânge.

Întăresc sănătatea ochilor. Un alt motiv bun pentru a mânca caju în fiecare zi este că sunt bogate în antioxidanții luteină și zeaxantina, care sunt esențiali pentru sănătatea ochilor, menținând o acuitate vizuală bună, protejând retina de razele ultraviolete nocive și mucoasele de infecții.

Mențin funcția creierului. În primul rând, vitaminele B din nucile caju au un efect pozitiv asupra funcției creierului. Vitamina B1 (tiamina) este esențială pentru absorbția carbohidraților.

Pui cu miere și usturoi pentru masa de sărbătoare. Rețeta delicioasă, care nu va lăsa pe nimeni indiferent

Deoarece creierul se „hrănește” cu energie sub formă de glucoză, iar această substanță este produsă prin descompunerea carbohidraților, importanța acestei vitamine pentru activitatea creierului este evidentă.

Reduc durerile de cap. Deficiența de magneziu poate duce la multe probleme de sănătate, inclusiv hipertensiune arterială, dureri de cap frecvente, disconfort în diferite părți ale corpului și spasme musculare. Deoarece nucile de caju sunt bogate în acest mineral, consumul regulat de caju ajută la eliminarea acestor tipuri de probleme.

Întăresc imunitatea. Nucile de caju au cel mai pozitiv efect asupra sistemului imunitar. Și totul datorită din nou conținutului ridicat de zinc. Are proprietăți antioxidante, ceea ce înseamnă că contracarează radicalii liberi care atacă organismul. În plus, acest mineral poate ajuta la îmbunătățirea structurii membranelor mucoase, făcând dificilă pătrunderea virușilor și bacteriilor în organism.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel