Boris a plecat. Cine va fi succesorul? ”Va fi o baie de sânge. Conservatorii se vor sfâșia între ei”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică

Încep luptele interne din partidul conservator.

Înlăturarea lui Boris Johnson a dezlănțuit „câinii războiului”, scrie Daily Mail și a declanșat o cursă amară de conducere, care îi va vedea pe conservatori „făcând bucăți unul pe altul”, a avertizat Nadine Dorries, în timp ce speranța se pregătește să-l înlocuiască.

Secretarul pentru cultură - unul dintre cei mai puternici susținători ai primului ministru - i-a avertizat pe colegii săi că trebuie să „stabilizeze cabinetul și să facă guvernul să funcționeze fără probleme”, relatează The Times. 

Pledoaria ei pentru stabilitate a venit pe fondul temerilor că viitoarea cursă pentru înlocuirea lui Johnson se va transforma într-o competiție de tipul licitației, care le va dăuna conservatorilor.

„Oamenii se vor rupe unii pe alții în bucăți în mass-media. Va fi o baie de sânge”, a spus ea. 

Una dintre variantele cele mai serioase pentru a prelua conducerea este Liz Truss, care se va prezenta drept varianta feminină a lui Boris Johnson în cursa pentru conducerea Tory, spune publicația Daily Mail.

Ministrul de Externe se numără printre cei peste 12 parlamentari care se pregătesc să-și lanseze candidatura pentru a fi următorul prim-ministru.

Prinre candidații cotați cu șanse de câștig se numără Rishi Sunak, Sajid Javid,  Ben Wallace , Nadhim Zahawi, Penny Mordaunt și Tom Tugendhat.

În timp ce evenimentele din această săptămână par să fi cimentat decesul politic al primului ministru, cursa pentru înlocuirea acestuia va dura luni de zile.     

Loviturile au început deja, Rishi Sunak fiind atacat de un rival care a spus că „nu este evident că are un plan economic sau că are un palmares de taietor de taxe”. 

Și un deputat conservator a descris-o pe Liz Truss drept „rea, nebună și sincer periculos de cunoscut”.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel