Biden, îngrijorat că Putin nu are o cale de IEȘIRE din Ucraina. ”Încerc să-mi dau seama ce putem face”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică

Președintele Joe Biden a declarat luni că este îngrijorat de faptul că președintele rus Vladimir Putin nu are o cale de ieșire din războiul din Ucraina.

Într-o discuție avută cu jurnaliștii la o strângere de fonduri, șeful de la Casa Albă s-a declarat îngrijorat de faptul că Vladimir Putin nu are o cale de ieșire din războiul din Ucraina, iar Biden a spus că încearcă să-și dea seama cum ar putea să deblocheze situația.  

Biden este de părere că Putin a crezut în mod eronat că invazia Ucrainei va destrăma NATO și va diviza Uniunea Europeană, scrie Reuters.

Președintele american a mai arătat că Putin este un om foarte calculat și problema de care se teme acum este că liderul rus „nu are o cale de ieșire în acest moment și ”încerc să-mi dau seama ce putem face în această privință”.

În schimb, Statele Unite și multe țări europene s-au raliat de partea Ucrainei.

Atacul Rusiei asupra Kievului a fost înfrânt în martie de rezistența ucraineană. Rusia, care numește invazia „o operațiune militară specială”, a trimis mai multe trupe în Ucraina pentru o ofensivă uriașă luna trecută în partea de est a țării, dar avansul său este lent.

 

 

Biden, nemulțumit și de informațiile despre rolul SUA în război

Președintele Joe Biden nu este mulțumit nici de scurgerile de informații către presă, în care serviciile de informații americane păreau să-și asume merite pentru că au ajutat Ucraina să elimine nava ”Moscova”, dar și mai mulți generalii ruși în Ucraina, a declarat luni secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki.

"Președintele a fost nemulțumit de scurgerile de informații. Părerea lui a fost că a fost o exagerare a rolului nostru, o declarație inexactă și, de asemenea, o subestimare a rolului ucrainenilor și a conducerii lor", a spus ea.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel