Băsescu, EROARE cu războiul Rusia-Ucraina. Previziunea lui a dat GREȘ: Nu cred într-o invazie / Rusia NU VA INTRA în Ucraina. AUDIO

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică

Traian Băsescu a făcut ieri o analiză cu privire la probabilitatea unei invazii rusești în Ucraina. Realitatea l-a contrazis peste doar câteva ore.

Forțele armate ale Federației Ruse au trecut astăzi astăzi la o ofensivă generalizată în Ucraina, atacând în Donbas, dar și dinspre frontierele de sud, nord și nord-vest ale Ucrainei. Pretextul lui Putin este că apără persoanele din estul Ucrainei de "abuzuri" şi "genocid" din partea guvernului ucrainean

Ultimele informații arată că forțele agresoare ale Armatei Ruse u pătruns în regiunea Kievului dinspre Belarus pentru a efectua un atac cu rachete Grad asupra unor ţinte militare, a anunţat joi Serviciul ucrainean de pază a frontierei într-un comunicat, citat de AFP și Agerpres.

Un jurnalist al France Presse a constatat prezenţa mai multor elicoptere fără însemne de identificare zburând în grup la joasă altitudine deasupra unei suburbii a Kievului, capitala ucraineană.

Evaluarea lui Traian Băsescu

Concluzia analizei de ieri a fostului președinte a fost una tranșantă: Putin nu va intra în țara vecină!

Traian Băsescu aducea ca argumente problema administrării post-invazie a Ucrainei, dar și faptul că în Rusia există o Consituție sau că liderul de la Kremlin se teme de sancțiunile Occidentului.

Nu cred într-o invadare a Ucrainei, dintr-un motiv simplu: în primul rând, repercusiunile vor fi teribile pentru Rusia; în al doilea rând, Putin nu-și poate lua pe spinare să hrănească încă 40 de milioane de cetățenii. (...) Cu 150-170de mii de soldați nici nu poți ocupa Ucraina, nici nu o poți administra”, spune Băsescu.

”Slavă Domnului, că eu nu sunt un politician de decizie în România sau undeva, deci îmi pot permite să-mi exprim liber punctele de vedere: Nu cred într-o invazie generalizată a Ucrainei”, prognoza fostul președinte, care argumenta că Putin nu putea invada pentru că ”în Federația Rusă, oricât e Putin de Putin, are o Constituție și îi spune foarte clar că-i trebuie aviz la aprobarea Parlamentului, ca să trimită militari în Donbas (Donețk n.r.) și Luhansk”, mai arată Traian Băsescu, într-o intervenție la Digi 24.

Ascultă aici prognoza fostului președinte:

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel