”Băieții” lui Putin: Imagini care arată cum se regizează fiecare apariție a dictatorului. ”Soldatul rănit era, în 2017, un muncitor”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Politică
Vladimir Putin, la marșul Regimentului Nemuritor. 9 mai 2022
Vladimir Putin, la marșul Regimentului Nemuritor. 9 mai 2022

Imaginii postate pe pe Twitter arată cum un „pacient” din spitalul pe care l-a vizitat Putin este aceeași persoană cu un muncitor de la fabrica Chelyabinsk, pe care Putin ar fi vizitat-o ​​în 2017.

Președintele rus  Vladimir Putin  s-a lăudat în urmă cu câteva zile că a vizitat soldații răniți într-un spital din Moscova, dar unii oameni de pe internet au găsit persoane foarte asemănătoare în câteva dintre vizitele sale și, prin urmare, bănuiesc că totul este fals.

Mai exact, au apărut pe Twitter imagini cu un „pacient ” din spitalul pe care l-a vizitat. Acesta era aceeași persoană cu un muncitor de la fabrica Chelyabinsk, pe care Putin ar fi vizitat-o ​​în 2017.

Vizita sa la spital, în timpul căreia era îmbrăcat cu un halat alb, a fost prima vizită de acest fel de la începutul invaziei ruse a Ucrainei, iar în timpul vizitei a stat de vorbă cu militari/pacienți de la spitalul militar Mandrik.

Fotografiile îi arată pe bărbații răniți stând încordați lângă paturile de spital  îmbrăcați în pijamale. Se pare că aceștia se recuperau după răni de schije și gloanțe, dar nu prezentau răni evidente tipice soldaților răniți în zonele de război, scrie Telegraph .

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/foto-putin-dosao-u-posjet-ranjenim-vojnicima-pa-jednog-iznenadio-svojim-odgovorom-1589564 - www.vecernji.hr

Putin i-a portretizat ulterior pe soldati ca pe niste eroi guvernamentali.

Activistul anti-propagandă, Adam Rang, care locuiește în Estonia, a postat pe Twitter o fotografie cu soldați și muncitori din fabrici.

„Putin a întâlnit un soldat rănit care, printr-o coincidență ciudată, era și un muncitor din fabrică”, a scris Rang.

Pilotul de curse ucrainean Igor Șușko a distribuit și o fotografie în care a etichetat aproape aceleași persoane în situații complet diferite, care au avut loc la câțiva ani distanță.

”În cazul în care vă întrebați cum poate risca Putin să fie în prezența oamenilor din Rusia. Nu face niciodată asta”, a scris Șușko pe Twitter.

Un general SVR de la Telegam, despre care se spune că este un fost spion KGB cu legături cu Kremlinul,  a susținut că Putin nu a vizitat un spital militar și că un videoclip cu întâlnirea sa cu războinicii răniți ruși a fost preînregistrat.


Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel