Avioane rusești cu FOCOASE nucleare la bord AU ÎNCĂLCAT spațiul AERIAN suedez. Mass-media

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică

Incidentul s-ar fi întâmplat pe 2 martie.

Două avioane rusești care au intrat, pe 2 martie, în spațiul aerian suedez de lângă insula Gotland ar fi fost echipate cu arme nucleare.

Potrivit televiziunii suedeze TV4, încălcarea a fost un act deliberat de intimidare a Suediei, scrie publicația EuropieskaPravda

Jurnaliștii suedezi citează mai multe surse care susțin că pe 2 martie, o formație de avioane a decolat de la o bază aeriană rusă din Kaliningrad.

Este vorba de patru avioane militare, două avioane de atac Su-24, însoțite de două avioane de luptă Su-27. Potrivit surselor TV4, cele două avioane de atac Su-24 ar fi fost echipate cu arme nucleare. 

Din cauza războiului din Ucraina, Forțele Aeriene Suedeze și-au crescut nivelul de reacție și au observat că piloții ruși se îndreptau spre insula Gotland.

Încălcarea spațiului aerian suedez a durat aproximativ un minut

Ca răspuns, forțele aeriene ale Suediei au ridicat două avioane de luptă JAS 39 Gripen, care, potrivit presei suedeze, ar fi transmis confirmarea că aeronavele rusești erau echipate cu focoase nucleare. 

Forțele armate suedeze nu au comentat oficial dacă cele două avioane de atac au fost echipate cu arme nucleare, dar au spus că încălcarea a fost intenționată.

"Vedem încălcarea ca pe o acțiune intenționată. Este foarte gravă, mai ales pentru că Rusia este o țară în război", a spus comandantul forțelor aeriene Karl-Johan Edström.

Rusia amenință că va răspunde adecvat Suediei și Finlandei în cazul aderării celor două țări la NATO.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel