Avertisment sumbru din Luhansk. Se repetă ”scenariul Mariupol”? ”Este prea târziu pentru evacua civilii din asediul Severodonețk”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Politică
Foto: orașul Mariupol
Foto: orașul Mariupol

Guvernatorul orașului Lugansk a avertizat că este prea târziu pentru a evacua civilii din Severodonețkul asediat de forțele ruse.

Forțele ruse din regiunea de est a Donbass continuă atacurile și încearcă să cucerească complet provincia Luhansk, au declarat surse ucrainene.

„Inamicul nu încetează să atace”, a anunțat marți dimineața armata ucraineană. În prezent, rușii încearcă să înconjoare orașele importante din punct de vedere strategic Severodonetsk și Lisiceansk.

În același timp, forțele armate ruse au suferit pierderi extrem de grele în apropiere de Severodonețk, se arată într-un comunicat al sediului.

Totuși, aceste informații nu au putut fi verificate.

Luptele aprige au continuat în jurul orașului Bakhmut din Donețk, care, împreună cu Luhansk, formează provincia Donbas.

La trei luni de la începutul războiului, armata rusă s-a concentrat în principal asupra atacurilor din estul țării. 

Locuitorii din Severodonețk, tot mai aproape de masacru

Guvernatorul regiunii Luhansk a emis un avertisment sumbru că este prea târziu pentru a evacua mii de civili din orașul asediat Severodonețk, în timp ce ucrainenii se confruntă cu eforturi continue ale Rusiei de a ocupa orașul, împreună cu ultimele părți din regiune, care sunt încă deținute de Ucraina, relatează TheGuardian.

Înconjurat pe trei părți de forțele ruse care încearcă să finalizeze încercuirea buzunarelor din jurul orașului, Severodonețk și orașele și satele din vest au fost supuse unui bombardament intens în ultimele zile.

Se crede că cincisprezece mii de locuitori sunt încă în oraș, ascunși în adăposturi. Forțele ruse încearcă să întrerupă liniile de aprovizionare ucrainene către Severodonețk, în încercarea de a controla drumurile cheie din vest.

Rusia, furt de cereale

Ministrul ucrainean de externe Dmitri Kuleba acuză că „hoții ruși” fură cereale ucrainene pentru a le vinde în străinătate, relatează BBC. El spune că cerealele sunt încărcate pe nave, care vor trece apoi prin Bosfor pentru a fi apoi vândute în străinătate.

"Facem apel la toate statele să rămână vigilente și să respingă toate astfel de propuneri. Nu cumpărați cereale furate. Nu deveniți complici la crimele rusești", a spus Kuleba pe Twitter.

BBC spune că nu au putut verifica acuzațiile.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel