Austriacul Nehammer, prieten al Bulgariei? Președintele Radev, din nou invitat în Austria

Irina Constantin |
Data publicării:
| Categorie: Politică

Preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, efectuează o vizită de două zile în Austria, la invitaţia cancelarului austriac, Karl Nehammer, cu care va discuta despre aprofundarea cooperării dintre Sofia şi Viena, precum şi despre aderarea Bulgariei la Schengen.

 La sfârşitul anului trecut, Austria a votat împotriva aderării Bulgariei şi României, motivând că eliminarea controalelor la frontieră cu cele două ţări va creşte presiunea migratorie. Această poziţie nu este împărtăşită de Sofia şi Bucureşti, care amintesc că au îndeplinit toate criteriile tehnice de aderare. Protecţia frontierelor externe ale Uniunii Europene şi lupta împotriva migraţiei ilegale au mai fost dezbătute de Radev şi Nehammer la începutul lunii iunie, când cei doi s-au întâlnit în cadrul unui forum european, desfăşurat în Republica Moldova. Şeful statului bulgar a subliniat atunci că, prin asistenţa Europol, Bulgaria lucrează la un proiect de creare a unui grup de lucru operaţional pentru combaterea centrelor financiare dintr-o serie de ţări europene care direcţionează fluxurile de migranţi ilegali.

Înainte de întâlnirea sa de vineri cu cancelarul austriac la Viena, preşedintele Radev va participa la o masă rotundă organizată de Camera de Comerţ a Austriei. La eveniment vor fi prezenţi reprezentanţi ai unor companii din Bulgaria şi Austria. Sâmbătă, Rumen Radev va participa la Europa-Forum Wachau, care are loc în Austria Inferioară. Tema ediţiei din acest an a evenimentului internaţional este construirea unei Europe durabile, ecologice şi competitive. Forumul este organizat din anul 1995, când Austria a aderat la Uniunea Europeană, iar în cadrul său sunt discutate politici europene comune şi idei pentru viitorul uniunii, arată Rador. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel