Atentat la Ambasada Rusiei din Kabul. Un kamikaze a detonat explozibili la intrarea în ambasadă

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Politică

Doi angajaţi ai ambasadei Rusiei au murit luni într-o explozie în apropiere de misiunea diplomatică a ţării la Kabul, a anunţat Ministerul rus de Externe, precizând că există de asemenea "răniţi în rândul cetăţenilor afgani", potrivit Reuters şi AFP.

Un atacator sinucigaş şi-a detonat explozibilul în apropierea intrării în Ambasada Rusiei la Kabul, a anunţat luni poliţia afgană, care a adăugat că atacatorul a fost împuşcat mortal de gărzi înarmate în momentul în care se apropia de poartă, transmite Reuters.

Înainte de a ajunge la ţintă, atacatorul sinucigaş a fost recunoscut şi împuşcat de gărzile (talibane) de la ambasada rusă... nu există deocamdată informaţii despre victime, a declarat pentru agenţia de presă britanică Mawlawi Sabir, şeful circumscripţiei de poliţie în care a avut loc atacul.

Anterior, agenţia rusă oficială de presă RIA a relatat că un diplomat şi un agent de pază de la ambasadă au fost răniţi într-un presupus atac sinucigaş cu bombă.

Poliţia afgană a precizat la rândul său că un kamikaze a detonat explozibili în apropiere de intrarea ambasadei Rusiei la Kabul, adăugând că atacatorul a fost împuşcat de agenţii de pază în timp ce se apropia de poartă.

Rusia este una dintre puţinele ţări care au menţinut o ambasadă la Kabul după ce talibanii au preluat puterea în urmă cu peste un an.

Deşi Moscova nu recunoaşte oficial guvernarea talibană, cele două părţi au purtat discuţii pe tema unui acord privind furnizarea de benzină şi a altor mărfuri, aminteşte Reuters. 

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel