Atacul asupra mall-ului din Kremenciuk. Zelenski: Rusia a devenit cea mai mare organizaţie teroristă din lume

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Politică

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a calificat Rusia drept cea mai mare organizaţie teroristă din lume, după atacul cu rachete asupra unui centru comercial din Kremenciuk.

"Statul rus a devenit cea mai mare organizaţie teroristă din lume. Acesta este un fapt. Şi acesta trebuie să devină un fapt juridic" - a afirmat Zelenski, într-o înregistrare video difuzată luni seară.

Volodimir Zelenski a remarcat că toată lumea trebuie să ştie că achiziţia sau transportul de petrol rusesc, menţinerea legăturilor cu băncile ruseşti, plata impozitelor şi taxelor către statul rus înseamnă a trimite bani teroriştilor.

Președintele Volodimir Zelenski a arătat un videoclip cu consecințele atacului rusesc și a spus că în mall se aflau „mai mult de 1.000 de civili” atunci când a lovit racheta.

18 morţi şi 59 de răniţi în urma atacului lansat de ruşi asupra mall-ului din Kremenciuk

Rusia a lansat, luni, un atac cu rachete asupra unui mall din Kremenciuk, regiunea Poltava. Marţi dimineaţă, autorităţile au raportat 18 morţi şi 59 de răniţi. Potrivit preşedintelui Zelenski, în momentul atacului, în mall erau aproximativ 1.000 de civili. 

Guvernatorul regiunii Poltava, Dmitro Lunin a menţionat că echipele de salvare şi pomoieri continuă să lucreze la faţa locului. "18 morţi... Sincere condoleanţe rudelor şi prietenilor. Salvatorii continuă să lucreze la faţa locului" - se arată într-un mesaj postat de Lunin pe Telegram. Potrivit Serviciului pentru Situaţii de Urgenţă din Ucraina, 59 de persoane au fost rănite, iar 25 dintre acestea au fost internate în spital.

Pe 28 iunie, operațiunile de căutare și salvare în oraș continuă. Salvatorii demontează structurile de clădiri deteriorate cu ajutorul echipamentelor grele de inginerie și a unei mici mecanizări.

În munca de la SES (Serviciul pentru situații de urgență) au fost implicate în total 440 de persoane (inclusiv 14 psihologi) și 70 de unități de echipamente.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel