Armata rusă a bombardat cartiere din Harkov. ”Este înfricoșător, trag cu artilerie doar în blocuri”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică

Harkov, cel de-al doilea oraș ca mărime din Ucraina, a fost ținta atacurilor cu rachete.

Luni, armata rusă a bombardat masiv, cu rachete Grad, zone rezidențiale din orașul Harkiv, ucigând mai mulți civili, spune Anton Herashchenko consilierul ministrului de interne.

”Bombardarea cartierelor rezidențiale din Harkov, făcută de ocupanților ruși  pe 28.02.2022 - La Haga. Inuman”, scrie pe Facebook și Statul Major al Armatei Ucrainei.

Șeful Administrației Regionale de Stat Harkiv, Oleh Sinegubov, a scris pe Facebook că bombardamentul a făcut cel puțin 11 morți în rândul civililor, iar zeci de civili au fost răniți.

”Ce se întâmplă acum în Harkiv sunt crime de război! Este un genocid împotriva populației ucrainene. Rusia a bombardat zone rezidențiale din oraș, unde nu există infrastructură critică, unde nu sunt Forțe Armate (ucrainene) care ar fi putut fi o țintă pentru ruși”, a scris Oleh Synegubov.

O unitate de Pompieri și una de Salvare au fost atacate.

Primarul din Harkov, Igor Terekhov, a remarcat: "Sunt atacuri în locurile locuite. Este război, adevăratul război (...)Harkivul este o parte integrantă a Ucrainei! Vom face acest lucru și toți localnicii o susțin, suntem uniți într-un singur pumn. Vom lupta pentru Ucraina până la capăt. Suntem uniți ca niciodată înainte", a spus el.

Șeful adjunct al Administrației Regionale de Stat Harkiv, Roman Semenukha, a declarat într-un comentariu citat de Pravda că în cartierele bombardate trăiește aproximativ 1 milion de oameni.

"Este înfricoșător, trag cu artilerie doar în blocuri. Este imposibil să numărăm încă pierderile. Poate că ofensiva va continua", a spus Semenukha.

Primar acuzat de trădare

În același timp, autoritățile ucainene anunță că au arestat un primar din regiunea Harkiv, acuzat de trădare.

Oleh Sinegubov, șeful Administrației Regionale Harkiv:

”Pe 28 februarie a avut loc o operațiune militară specială.

Primarul din Sud, domnul Alexander Bryukhanov, adjunctul său, șeful departamentului local de poliție regională și un inspector de district au fost reținuți sub acuzația de Trădare.

Asta trebuie să înțeleagă cei care încă nu înțeleg că avem un război și își permit să negocieze cu inamicul!”, spune Sinegubov.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel