Apare Mișcarea de Rezistență ucraineană: 70 de MILITARI ruși, UCIȘI în timpul patrulelor de noapte

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică

Între 20 martie și 12 aprilie, oameni necunoscuți au ucis 70 de ocupanți ruși în Melitopol.

Potrivit serviciilor de informații ucrainene, persoane necunoscute lichidează militari ruși din orașul Melitopol, ocupat de Forțele Armate ale Federației Ruse.

Astfel, 70 de militari ruși ar fi fost uciși în timpul patrulelor de noapte, printre aceștia numărându-se și Kadîroviți.

Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării spune că are dovezi că aceste acțiuni au fost întreprinse de mișcarea de rezistență ucraineană din Melitopol.

Cauza morții: răni prin înjunghiere și răni prin împușcătură. Informațiile despre numărul exact al morților și circumstanțele morții lor sunt ascunse cu grijă de administrația de ocupație”, au mai arătat reprezentanții Direcției Principale de Informații a Armatei, conform Armyinform.

GUR susține că ocupanții ruși nu au putut identifica persoanele implicate în lichidarea militarilor Armatei Ruse și că Administrația de ocupație ascunde cu atenție aceste informații cu privire la numărul exact și circumstanțele morții militarilor.

Melitopol, un oraș situat în sud-estul Ucrainei, între Mariupol și peninsula Crimeea, a fost cucerit încă din primele zile de conflict, ulterior, primarul orașului fiind răpit de forțele ruse și eliberat, în schimbul unor prizonieri ruși.

Forțele ruse au încercat fără succes să impună o administrație locală favorabilă Moscovei, însă populația locală a respins amestecul Moscovei.

Afaceriștii locali, obligați să plătească ”despăgubiri”

De curând, a fost semnalat un nou tip de estorcare folosit de Armata rusă în orașul Melitopol.

Astfel, militarii ruși rețin în masă oameni de afaceri și îi eliberează numai după ce plătesc „despăgubiri”, scrie publicația Liga, care o citează pe Lyudmila Denisova, reprezentantul Radei Supreme a Ucrainei pentru drepturile omului.

Ocupatorii fac perchezitii in birourile si locuințele antreprenorilor, a adaugat Denisova, și încearcă să impună „taxe” antreprenorilor în favoarea Rusiei – numerar și diverse bunuri.

„Procedând astfel, armata rusă încalcă dreptul la proprietate garantat de articolul 33 din Convenția de la Geneva din 1949 privind protecția persoanelor civile în timp de război”, a mai spus Denisova.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel