Americanii au trimis obuzierele de 155 mm în Ucraina. Germania, vot pentru furnizarea de armament greu

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică
Foto: twitter, Department of Defense
Foto: twitter, Department of Defense

Departamentul Apărării al SUA a arătat cum să încarce obuziere de 155 mm pentru a le trimite în Ucraina.

„Corpul marin al SUA remorcă obuziere M777 de 155 mm îndreptate spre Ucraina”.

Obuzierele sunt încărcate pe o aeronavă C-17 Globemaster III a forțelor aeriene americane la o bază aeriană de rezervă din California.

Statele Unite și aliații săi au început să vorbească despre un nou obiectiv pe termen lung al războiului: să învingă Rusia atât de puternic pe câmpul de luptă încât să nu poată ataca din nou Ucraina.

Partenerii internaționali cred că invazia Ucrainei de către Rusia s-a transformat într-un război obositor fără niciun acord de pace serios.

Ministrul Apărării, Oleksii Reznikov, le-a cerut ucrainenilor să se pregătească pentru câteva săptămâni dificile de ostilități, pregătindu-se pentru o ofensivă pe scară largă a trupelor ruse în Donbas.

Reznikov a remarcat că în urma întâlnirii a 40 de miniștri ai apărării aliați, Ucraina va trece treptat la NATO.

Germania vot pto livrări de arme grele

Joi, Bundestagul german a votat în favoarea unui document prin care se cere guvernului să extindă și să accelereze furnizarea de arme grele către Ucraina, scrie Bild.

Documentul adoptat intitulat „Protejarea păcii și libertății în Europa – Sprijin cuprinzător pentru Ucraina” este o propunere comună a blocului de opoziție CDU/CSU și a partidelor de coaliție.

Deputații au cerut guvernului federal să „continue și, dacă este posibil, să accelereze furnizarea de echipamente necesare Ucrainei, precum și să extindă proviziile prin arme grele și sisteme complexe”.

Furnizarea de arme către Ucraina ar trebui să aibă loc în așa fel încât să nu slăbească capacitățile de apărare ale Germaniei, au spus parlamentarii.

Pe 26 aprilie, ministrul german al Apărării, Christina Lambrecht, a permis lui Krauss-Maffei Wegmann să vândă tunuri autopropulsate Gepard către Kiev.

Bulgaria va autoriza la 4 mai trimiterea de arme în Ucraina

"Ca parte a lumii democratice, nu putem rămâne indiferenţi în faţa acestei tragedii şi să spunem că este vorba despre o chestiune strict ucraineană (...)", a declarat premierul bulgar Kiril Petkov, care a precizat că va supune Parlamentului decizia de a trimite arme în Ucraina.

Cu sprijinul majorităţii partidelor de opoziţie, este de aşteptat ca iniţiativa să obţină 200 de voturi, din rândul celor 240 de parlamentari bulgari.

Premierul bulgar şi-a exprimat convingerea că demersul de a trimite arme în Ucraina va primi sprijinul majorităţii parlamentare.

Măsura este susţinută de trei din cele patru partide din coaliţia guvernamentală, însă Partidul Socialist, moştenitorul fostului partid comunist şi apropiat de Rusia, a ameninţat să rupă coaliţia dacă guvernul de la Sofia sprijină militar Ucraina.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel