Alimentul pe care trebuie să-l consumi dimineața pentru a nu te îngrășa

Ema Apostu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Alexy Almond)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Alexy Almond)

Nutriţionistul Michael Mosley recomandă acest aliment la micul dejun pentru a ne menţine silueta, indicând, de asemenea, cele mai utile şi cele mai dăunătoare mese de dimineaţă pentru un corp zvelt.

Nutriţionistul Michael Mosley recomandă acest aliment la micul dejun pentru a ne menţine silueta, indicând, de asemenea, cele mai utile şi cele mai dăunătoare mese de dimineaţă pentru un corp zvelt.

Nutriţionistul Michael Mosley recomandă ouă la micul dejun pentru a ne menţine silueta, indicând, de asemenea, cele mai utile şi cele mai dăunătoare mese de dimineaţă pentru un corp zvelt.

Acesta consideră că obiceiul de a începe ziua cu ouă este cheia pentru pierderea în greutate. Mai mult decât atât, ouăle pot fi preparate în orice fel. Specialistul a explicat beneficiile ouălor printr-un conţinut ridicat de proteine, vitamina B şi seleniu şi a dat asigurări că produsul nu creşte nivelul de colesterol din sânge, scrie Rador.

"Fierte tare sau moale, omletă sau ochi, ouăle vă vor ajuta să vă simţiţi sătui mai mult timp în comparaţie cu cerealele sau pâinea prăjită", a subliniat Mosley, sugerând adăugarea de ceapă şi ciuperci în omletă, deoarece prima are multe probiotice benefice, iar cea din urmă conţine vitamina D.

Spanacul, usturoiul şi turmericul pot fi, de asemenea, adaosuri excelente. Pentru cei care doresc să evite creşterea în greutate, Mosley a recomandat evitarea bacon-ului adăugat în ouă.

"Este mai bine să excludeţi pastele şi dulciurile la micul dejun, deoarece conţin multe calorii şi nu aduc aproape niciun beneficiu organismului", a subliniat nutriţionistul.

Citește și:

Alimentul care taie pofta de mâncare. E ieftin şi bun

Fiind o sursă bună ce minerale, sardina este, totodată, și cel mai ieftin pește. Acest pește este extrem de sănătos, conținând proteine, grăsimi bune, calciu și mult mai puțin mercur, spre deosebire de alți pești.

Ce spune medicul nutriționist

Acesta este recomandat și pentru detox, spune dr. Ruxandra Pleșea, medic nutriționist, pentru Antena 3.

De ce este sardina cel mai sănătos pește în aceste timpuri?

1. Conține grăsimi omega-3 în cantitate mare, greu de găsit în hrana noastră industrializată și care au rol antiinflamator.

2. Este foarte bogată în calciu, ușor de absorbit pentru că este într-un raport bun cu fosforul și cu alte minerale. Așa se întâmplă când mâncăm peștii cu tot cu oase.

3. Conține mult mai puțin metil-mercur decât alți pești bogați în omega-3, pești mari precum ton, pește spadă, somon, crustacee.

4. Este o sursă excelentă de proteine.

5. Pescuitul lor se face prin metode sustenabile pentru mediu.

6. Sunt ieftine și bune.

7. Este o sursă bună de vitamina D și de vitamina B12, de cupru.

8. Este bogată în seleniu și în cofactori ce îi favorizează absorbția, iar faptul că are un conținut scăzut în mercur recomandă sardina ca un produs ”detox” (când există deficit de seleniu și aport crescut de metil-mercur, căile de detoxifiere sunt blocate).

9. Fiind bogate în proteine și grăsimi, sardinele taie pofta de mâncare, conferă sațietate pe termen lung. Unele studii leagă sardinele de reglarea leptinei (hormonul sațietății).
Sardinele se consumă preparate la grătar alături de salate, alături de paste sau la cuptor alături de cartofi copți și roșii coapte, dar și din conserve (BPA-Free) când se pun repede pe crackers, pe ardei grași sau în salate.

10. Nu le consumați niciodată prăjite în ulei de palmier (refolosit de o mie de ori)”, a explicat dr. Ruxandra Pleșea, medic nutriționist.

Sardinele sunt o specie de pește care poate oferi beneficii multiple, începând de la un conținut ridicat de acizi grași omega 3 și terminând cu calciu, util pentru dezvoltarea sistemului osos. Acestea au mai multe avantaje de care trebuie să te bucuri tu și familia ta consumându-le. Sardinele sunt recomandate de medicii nutriționisti spre consum. Citește mai departe>>

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel