Adrian Năstase, decizie definitivă. Poate fi ales în orice funcție. ”Ce-mi va rezerva viitorul, vom vedea împreună”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât reabilitarea judecătorească a lui Adrian Năstase în cazul celor două condamnări pe care le-a avut.

Din acest moment, gostul premier nu mai are nicio interdicție, acesta având freptul să voteze, dar și  să fie ales în orice funcție.

”Astazi, am aflat ca decizia instantei de fond, privitoare la cererea mea de reabilitare judecatoreasca, a ramas definitiva, nefiind contestata de procurori.

Se incheie astfel o perioada de 16 ani de suferinte si nedreptati, pe care doresc sa le las in urma.

Puterea de a ajunge la acest moment mi-au dat-o membrii familiei mele, carora le multumesc încă o dată. Ce-mi va rezerva viitorul, vom vedea împreună. Oricum, am aflat de la presedintele Mitterand, ca singurul cuvânt care contează in politică este cuvântul „NU””, a scris Adrian Năstase pe blogul său.

Adrian Năstase anunțase recent că a depus o cerere de reabilitare judecătorească. Conform articolului 169 din Codul Penal, prin reabilitare, în cazul unei persoane condamnate încetează decăderile şi interdicţiile, precum şi incapacităţile care rezultă din sentinţa prin care a fost condamnat.

Două condamnări

Adrian Năstase are două condamnări, una în dosarul cunoscut sub denumirea "Trofeul Calităţii" şi cealaltă în dosarul "Zambaccian"

El a fost eliberat condiţionat din închisoare în luna august 2014, după ce a executat o parte din cei patru ani şi jumătate primiţi cumulat în două dosare: "Zambaccian" şi "Trofeul calităţii".

După ce a fost eliberat condiţionat, instanţele i-au impus lui Năstase o serie de interdicţii, printre care şi dreptul de a candida la o funcţie publică. În plus, Adrian Năstase nu a putut vota. 

Instanţa l-a mai condamnat pe Năstase la cinci ani de interzicere a unor drepturi, după executarea pedepsei cu închisoarea, respectiv: dreptul de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice; dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat; dreptul de a ocupa o funcţie sau de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii, scrie DC News.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel