Academicianul Târgoviște: Cantitatea de mâncare pe care o poți consuma zilnic dacă ești sedentar. Regula de aur cu legumele și carnea

Ioana Dinu | Dată: 16 oct 2022, 20:30 | Categorie: Lifestyle
Fotografie de la Nadin Sh: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/semin-e-castron-frunze-de-menta-branza-13806693/
EXCLUSIV
Fotografie de la Nadin Sh: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/semin-e-castron-frunze-de-menta-branza-13806693/

Academicianul Constantin Ionescu-Târgovişte a vorbit despre cantitatea de mâncare pe care o poți consuma zilnic dacă ești sedentar.

Academicianul Constantin Ionescu-Târgoviște recomandă ca surse de proteine alimentele în următoarea ordine: „Peștele, pasărea, vita și din când în când porcul. Cam asta ar fi ordinea de a alege alimentele în funcție de calitățile lor. Legumele și fructele trebuie să fie pe locul doi și cu cea mai mare cantitate, pentru că ele au cea mai mare varietate de substanțe chimice care acoperă tot spectrul nevoilor organismului, de la substanțe minerale la vitamine. 

Profesorul Ionescu-Târgoviște precizează că „legumele trebuie consumate crude”. „Ele aduc cele mai multe vitamine mai ales primăvara când omul iese din iarnă și a consumat alimentele mai sărace în vitamine, minerale. Cantitativ, omul trebuie să consume în funcție de gradul de activitate fizică. Un om care muncește fizic mult poate să consume 5-6 kilograme de alimente. O persoană care este sedentară nu consumă mai mult de 2 kilograme de alimente cântărite, toate la un loc, în 24 de ore, la care se adaugă lichidele”, a explicat specialistul la DC News.

Cât despre hidratare, academicianul a zis: „Trebuie să avem grijă ca diureza să fie de 1,5 litri pe zi, mai puțin la cei care transpiră foarte mult. Cantitatea de apă eliminată prin rinichi nu protejează doar rinichiul, ci întreg organismul de substanțele toxice care se acumulează în organism”. 

VEZI ȘI: Vă vine să credeți că Mironov are 80 de ani?! Care este secretul longevității

VEZI ȘI: Secretul de frumusețe al Danei Sota. Împlinește 60 de ani, dar arată de maximum 30! Oricine poate face acasă acest truc / video

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite