Parada de 9 mai. Discursul lui Putin din Ucraina: NATO nu a vrut să ne audă. Aveau planuri noi pentru o operațiune sângeroasă în Donbas

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică

Rusia sărbătorește a 77 a aniversare a Zilei Victoriei asupra naziștilor cu parade militare în toată țara.

UPDATE, ora 10.20:

Vladimir Putin s-a adresat publicului din Piața Roșie.

„Zilele acestea luptați pentru oamenii noștri din Donbas pentru securitatea patriei noastre, Rusia. Ziua Victoriei este apropiată și dragă tuturor, nu există nicio familie ai cărei membri ai familiei să nu fi fost uciși în acel război”, a spus Putin la începutul discursului său, menționând că Occidentul se pregătește să atace Donbasul și Crimeea.

„Suntem mândri că spiritul lor nu s-a stins. În ciuda tuturor dezacordurilor, Rusia a susținut întotdeauna un sistem de securitate de care toți membrii comunității internaționale au nevoie cu disperare. Țările NATO nu au vrut să ne audă interesele pentru că aveau planuri noi pentru o operațiune sângeroasă în Donbas. Blocul (NATO n.r.) a început să cucerească teritorii de-a lungul granițelor noastre și s-a creat o amenințare existențială. Totul spunea că un conflict cu Bandera (ucrainenii n.r.) era inevitabil. Rusia a încercat prevenirea agresiunii, a fost inevitabil”, a spus Putin, adăugând:

„Nu vom renunța niciodată la dragostea noastră pentru patria noastră. Veteranilor americani li s-a interzis să vină la Moscova, dar vrem să știți că suntem mândri de isprava voastră, precum și de toți cei care au distrus nazismul. Astăzi luptăm pentru țara noastră în Donbas. Mă adresez tuturor forțelor din Donbas, voi luptați pentru securitatea noastră, ca să nu existe neo-naziști. Astăzi ne înclinăm în fața tuturor celor care au murit, ne înclinăm în fața martirilor din Odesa, sărbătorim locuitorii din Donbass și pe toți cei care au murit de naziști.

”Moartea fiecărui soldat este o mare tragedie pentru noi. Vom oferi un sprijin special copiilor soldaților uciși și răniți, am semnat astăzi un nou decret. Le doresc vindecare tuturor răniților și le mulțumesc tuturor medicilor că au luptat pentru fiecare viață. Acum, aici, în Piața Roșie, stau soldați și ofițeri care au sosit din Donbass (...) Protejăm independența Rusiei. Cei care au învins nazismul ne-au arătat un exemplu de curaj pentru veșnicie. Slavă armatei noastre, Rusiei noastre! Pentru victorie!', și-a încheiat discursul Putin.

Ora 10.00

A început parada de la Moscova, iar ministrul Apărării Serghei Şoigu, unul dintre cei mai apropiaţi asociaţi ai preşedintelui rus, un om pe care mass-media îl numesc arhitectul războiului din Ucraina, a fost primul care traversează Piața Roșie și îi va înainta un raport lui Vladimir Putin.

După cum a anunțat mai devreme purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov , este planificat un discurs al președintelui rus, iar la sfârșitul paradei, Putin va depune în mod tradițional o coroană de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut de lângă zidul Kremlinului.

În acest an, 11.000 de soldați participă la Parada Victoriei, iar în coloana mecanizată sunt 131 de unități de echipament militar.

77 de avioane și elicoptere care vor survola capitala Rusiei în formarea literei „Z”.

Participanții la „operațiune militară specială pentru protejarea Donbassului” vor trece prin Piața Roșie cu cele mai recente vehicule blindate de transport de trupe.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel