Trucul de respirație care te ajută să adormi în 60 de secunde. Trebuie să îl încerci

Autorul articolului: Romina Baluta |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto: pexels.com
Sursa foto: pexels.com

Pentru cei care suferă de insomnie, a adormi este o luptă zilnică. Iată trucul de respirație care te ajută să adormi în 60 de secunde.

Da, există multe lucruri pe care le puteți face pentru a adormi atunci când insomnia nu îți dă pace. Dar înainte de a alege calea cea mai grea, schimbând salteaua sau făcând exerciții fizice, ar trebui să încerci să schimbi modul în care respiri.

Dr. Andrew Weill a creat o tehnică de respirație axată pe respirația 4-7-8, sau "Respirația relaxantă", pentru a adormi. Este inspirată din yoga și ar trebui să dureze doar 60 de secunde pentru a funcționa.

A adormi în doar 60 de secunde sună prea bine ca să fie adevărat, nu-i așa? Nu, iată cum: 
Tehnica de respirație 4-7-8 are șase pași simpli:
1. Atingeți cerul gurii cu limba și păstrați-o acolo pe toată durata exercițiului.

2. Expirați cu putere până la punctul în care scoateți un sunet asemănător cu un oftat. 

3. Închideți gura, apoi inspirați ușor pe nas . Numărați până la patru.

4. Țineți-vă respirația și numărați până la șapte.

5. Repetați pasul 2 și numărați până la opt în timp ce expirați.

6. Repetați acest ciclu de trei ori pentru un total de patru respirații.

Ce face ca această tehnică să funcționeze?

Potrivit Dr. Weill, "Practicarea unei respirații regulate și conștiente poate fi calmantă și energizantă și poate ajuta chiar și în cazul problemelor de sănătate legate de stres, de la atacuri de panică la tulburări digestive."


Dr. Weill oferă, de asemenea, două rutine suplimentare de respirație pentru a adormi.
O rutină este respirația stimulatoare sau "respirația Bellows". Faceți acest lucru inspirând și expirând trei respirații pe secundă prin nas.

După ce faceți acest exercițiu de respirație în mod corespunzător, Dr. Weill sfătuiește că "este posibil să vă simțiți revigorat, comparabil cu conștiința sporită pe care o simțiți după un antrenament bun". Cu toate acestea, el avertizează, de asemenea, să nu faceți această tehnică mai mult de 15 secunde la prima încercare, potrivit yourtango.com

Cum se face tehnica de respirație Bellows Breath:


1. Inspiră și expiră rapid pe nas, ținând gura închisă, dar relaxată. Asigurați-vă că inspirația și expirația durează același timp și fiți atenți la faptul că exercițiul în sine va face zgomot.

2. Încercați să faceți trei inspirații și expirații pe secundă. Apoi, începeți din nou să respirați normal după fiecare ciclu.

3. Creșteți timpul cu aproximativ cinci secunde de fiecare dată când încercați acest exercițiu, până când ajungeți la un minut întreg.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel