Cartoful dulce mult aduce. Top 5 beneficii pentru sănătate ale cartofului dulce

Ioan-Valerian Herăscu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto: Pexels
Sursa foto: Pexels

Bogat în fibre, vitamine și minerale, nutriționistul Nicola Shubrook explică de ce aceste aliment este bun pentru sănătatea noastră.

Cartoful dulce este o rădăcină bogată în amidon, cu gust dulce. Are o piele subțire, maro, iar culoarea din interior este cel mai frecvent portocaliu. Acești cartofi îi puteți mânca întregi sau curățați, iar frunzele plantei sunt și ele comestibile.

Conform bbc good food beneficiile cartofului dulce sunt:

Poate reduce riscul de cancer

Deși nu există „super-alimente” care să prevină cancerul și anumiți factori de risc pentru cancer nu au legătură cu dieta, există dovezi că o dietă sănătoasă poate reduce riscul de cancer. Fructele și legumele sunt bogate în antioxidanți, compuși care ajută la apărarea organismului împotriva daunelor provocate de „radicalii liberi”. Studiile au sugerat că antioxidanții din coaja cartofilor dulci, în special cartofii dulci violet, pot ajuta la reducerea acestui proces de oxidare, reducând astfel riscul de cancer. Pentru a obține cea mai mare nutriție de la cartofii tăi dulci, nu curățați de coajă - pur și simplu spălați bine înainte de a-i găti.

Poate susține sănătatea digestivă

Cartofii dulci au un conținut ridicat de fibre, care s-a dovedit că promovează un sistem digestiv sănătos. O mare parte din cercetările de până acum au fost efectuate pe animale, dar s-ar părea că nivelurile ridicate de fitosteroli din cartofii dulci pot avea un efect protector asupra sistemului digestiv și pot fi utile în prevenirea și gestionarea duodenului, ulcerului.

Poate ajuta la gestionarea diabetului de tip 2

Descoperiri interesante sugerează că un consum moderat de cartofi dulci și frunze de cartofi dulci poate îmbunătăți reglarea zahărului din sânge în diabetul de tip 2. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe dovezi din studiile bine concepute pentru a confirma aceste constatări.

Bun pentru sănătatea ochilor

Cartofii dulci sunt bogați în beta-caroten, datorită căruia interiorul are culoarea portocalie. Când mâncăm beta-caroten, corpul nostru îl transformă în vitamina A, care este apoi folosită pentru a forma receptori de detectare a luminii în ochi. Acest lucru este important pentru vederea nocturnă și pentru menținerea sănătății ochiului.

Poate susține funcția imunitară

Fiind bogat în beta-caroten, cartofii dulci pot ajuta, de asemenea, la susținerea funcției imunitare. Acest lucru se datorează faptului că vitamina A este importantă pentru menținerea integrității membranelor mucoase din sistemul respirator și intestin.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel