Prăjitură fără lactoză, gluten și ouă. Este ideală pentru întreaga familie 

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Prăjitură fără lactoză, gluten și ouă. Este ideală pentru întreaga familie. Sursa - Pexels 
Prăjitură fără lactoză, gluten și ouă. Este ideală pentru întreaga familie. Sursa - Pexels 

Prăjitura fără lactoză, gluten și ouă este într-adevăr soluția perfectă pentru cei care suferă de diverse intoleranțe alimentare sau alergii. În același timp, este gustoasă și ușoară și pentru ceilalți: nu conține unt, lapte, ouă și gluten.

Este un desert vegan, făcută cu apă, făină de orez, ulei și aromă de vanilie. Făina de orez poate fi înlocuită cu făină de migdale sau cu cea clasică, dacă nu ai probleme cu glutenul.

Batoane proteice cu ciocolată albă și fără zahăr: rețetă ușoară, gata în 5 minute

Această prăjitură este atât de delicată încât poate fi aromată cu scorțișoară, portocală sau lămâie și se poate servi la micul dejun sau la o gustare. Prăjitură este un desert delicat și ușor, care rămâne moale câteva zile, păstrat sub un capac de sticlă.

Ingrediente pentru 6 persoane:

făină de orez - 250 grame

apă - 250 ml,

praf de copt - 1 plic,

zahăr -  150 grame,

ulei de semințe - 40 ml,

esență de vanilie.

Prepararea prăjiturii fără lactoză, gluten și ouă

Cerneți făina, zahărul pudră și praful de copt într-un bol pentru a evita cocoloașele. Separat, emulsionați uleiul cu apă caldă și apoi adăugați-le în pudre.

Adăugați aroma de vanilie și începeți sa amestecați cu un mixer electric pana obțineți un amestec lichid omogen si omogen.

Pizza cu prosciutto și smochine: toată aroma verii într-o singură rețetă

Ungeți o forma de copt și turnați în ea tot aluatul. Coacem prăjitura în cuptorul încins la 180°C, pentru aproximativ 40 de minute. Faceți testul cu scobitoarea înainte de-l scoate din cuptor.

Lăsați prăjitura să se răcească la temperatura camerei și ornați-o cu mai mult zahăr pudră înainte de servire. 

Chec de ciocolată, cu o aromă inedită: se face ușor și este bestial de bun

Trebuie să pregătești neapărat această rețetă, dacă ești fan al ciocolatei. Cu acest desert, vei descoperi o aromă nouă și inedită, care îți va da o notă de bună dispoziție.

Ingredientele de care avei nevoie sunt deja în  cămară, iar prepararea nu este deloc  complicată. Serviți desertul la micul dejun sau ca și o gustare, pentru o doză de energie.

Ingrediente pentru blat:

3 ouă,

200 ml lapte,

200 de grame de făină,

240 de grame de zahăr,

90 de grame de pudră de cacao,

150 ml ulei de gătit,

100 grame de chipsuri de ciocolată,

21 grame de praf de copt.

Un desert răcoritor, gata în doar 5 minute: este bun pentru zilele călduroase de vară

Ingrediente pentru sirop:

160 de grame de zahăr,

200 ml apă,

50 de grame de unt sau margarină,

45 de grame de cacao pudră.

Chec de ciocolată. Cum se prepară

Într-o cratiță,  turnați 160 grame zahăr, 45 grame cacao pudră, 50 grame unt și 200 ml apă. Puneți cratița pe aragaz, la flacără mică și amestecați cu un tel până când  amestecul ajunge la fierbere. 

Într-un castron separat, puneți cele 3 ouă, pe care le bateți, câteva minute cu telul electric, până când amestecul devine spumos. Se adaugă apoi 240 de grame de zahar și se mixează în continuare cu mixerul electric. Se toarnă apoi 90 grame de cacao pudră, 200 grame făină albă, 200 ml lapte și 150 ml ulei de gătit.

Brioșe pufoase cu ricotta: un desert cu adevărat spectaculos, cu care îți vei surprinde prietenii

Amestecați  cu telul electric și, la final, se adaugă 21 grame de praf de copt. Acum luați o formă de copt, cu diametrul de aproximativ 27 cm, ungeți-o cu unt și turnați în ea amestecul de ciocolată pe care tocmai l-ați pregătit. Apoi  peste aluat turnați și siropul  pregătit la început.

Plăcintă delicioasă cu vinete: se face rapid și are doar 130 de calorii

Tava se da într-un cuptor preîncălzit și prăjitura se coace aproximativ 50 de minute. După ce s-a copt, se scoate din formă, răsturnând-o cu susul în jos  pe un vas de servire.  Suprafața desertului se decorează cu chipsurile de ciocolată și se servește pe masă. Succesul este garantat! Poftă bună! 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel