Plăcintă delicioasă cu vinete: se face rapid și are doar 130 de calorii

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Plăcintă delicioasă cu vinete - se face rapid și are doar 130 de calorii. Sursa - Pexels
Plăcintă delicioasă cu vinete - se face rapid și are doar 130 de calorii. Sursa - Pexels

Vă prezentăm o  rețetă super ușoară și delicioasă, care ne va ajută să slăbim mâncând cu poftă. Atunci când suntem la dietă, trebuie să pregătim mâncăruri care să nu ne facă dor de alimentele bogate în calorii. Prin urmare, trebuie să fie cu adevărat gustoase, sățioase, dar sărace în calorii.

Prin urmare, azi vom prepara o plăcintă cu vinete, care are doar 130 de calorii per porție, dar satisface poftele la fel ca o plăcintă, plină de grăsimi. 

Ingredientele de care avem nevoie:

3 vinete mari,

300 de grame de ricotta ușoară,

300 de grame de sos de roșii,

40 de grame de parmezan,

40 de grame de fâșii ușoare de mozzarella,

ulei de măsline după gust,

praf de usturoi,

o crenguță de pătrunjel,

1 cățel de usturoi,

sare si oregano după gust.

Pune scorțișoară în solul plantelor de cameră: un truc la care nu vei mai renunța niciodată!

 

Pregătirea plăcintei cu vinete

 

Curățăm vinetele de coajă și le tăie în felii subțiri. Zonele vinetei, din care nu putem tăia felii plate, le tăiem cubulețe, de care vom avea nevoie pentru umplutură.

Acoperim o tavă de copt cu hârtie de copt și punem vinetele: atât feliile, cât și cele tăiate cubulețe. Cu ajutorul unei pensule sa le ungem cu ulei, le asezonăm cu sare, oregano și pudră de usturoi. Coacem vinetele în cuptorul încins, la 180° timp de 15-20 de minute. Vinetele trebuie să devină moi.

Tarta cu kiwi: un un desert delicios, bogat în vitamina C. Cei mici îl vor adora

Între timp, turnăm sosul de roții într-o tigaie, adăugăm un cățel de usturoi zdrobit, o linguriță de ulei, sare și oregano. Lăsăm câteva minute: dacă sosul este un pic acid putem  adăuga puțin zahăr. Când este gata, cățelul de usturoi trebuie îndepărtat. 

După ce vinetele s-au înmuiat,  punem ricotta ușoară într-un recipient și o zdrobim cu o furculiță ca să devină cremoasă. Adăugăm vinetele tăiate cubulețe, o linguriță de parmezan, un praf de sare, pătrunjelul tocat și puțină mozzarella. Amestecăm bine totul.

Lasagna pentru leneși: o rețetă pe care chiar și un adolescent o poate prepara

 

Turnăm câteva linguri de sos pe fundul unui vas de copt, iar deasupra așezăm  jumătate din vinetele tăiate felii. Le acoperim complet cu umplutura de ricotta. Deasupra cremei de ricotta adăugăm  vinetele rămase și completăm suprafața cu sosul rămas,  parmezan si mozzarella. Coacem plăcinta la 180 de grade, aproximativ zece minute, ultimele 5 minute sub grătar.

Plăcinta cu vinete este gata, trebuie doar să o gustăm. Vă garantăm că veți fi cucerit pe loc de gustul ei. Poftă bună!

 

BONUS. Plăcintă cu mere: un desert foarte moale și delicios, cu doar 80 de calorii

 

Vă propunem, azi, rețeta unei plăcinte ușoare, care va cuceri pe toată lumea de la mic la mare. În plus, o felie din această plăcintă poate fi consumată și de cei care sunt la dietă.

Ingredientele pentru această rețetă fantastică sunt următoarele:

2 mere,

100 grame faină,

2 ouă,

1 plic praf de copt,

50 ml lapte,

50 ml de iaurt alb cu conținut scăzut de grăsimi,

50 de grame de îndulcitor cu ștevia (sau 100 de grame de zahăr normal sau din trestie),

½ suc de lămâie.

 

Plăcintă cu mere: un desert foarte moale și delicios, cu doar 80 de calorii. Prepararea

 

Mai întâi spălăm și curățăm merele. Le stropim cu zeamă de lămâie ca să nu se înnegrească, apoi le punem într-un blender și le transformăm într-un piure.

Într-un bol se pune făina cernută și praful de copt. Se adaugă ștevia și ouăle. Cu un tel electric frământați aluatul, în timp ce adăugați laptele și iaurtul. Sfat: aluatul trebuie să aibă o  consistență cremoasă și compactă.

Pui la cuptor: crocant la exterior, dar moale la interior, cu două ingrediente simple

Acum este timpul să adăugați merele tocate ăn aluat și să amestecați totul bine. O tavă de copt, de 20 cm, se unge cu ulei și puțină făină. Turnați în tavă aluatul.

Plăcinta se coace la 180 de grade, pe raftul central al cuptorului, pentru 30 - 35 de minute. Nu uitați să faceți testul cu scobitoarea.  Plăcinta rumenită se scoate din cuptor, se lasă să se răcească puțin și se decorează cu  zahăr pudră. Putem servi o felie din plăcintă alături de o linguriță de dulceață dietetică sau miere. Poftă bună!

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel