Pui la cuptor: crocant la exterior, dar moale la interior, cu două ingrediente simple 

radiodcnews Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Pui la cuptor - crocant la exterior, dar moale la interior, cu două ingrediente simple. Sursa - Pexels
Pui la cuptor - crocant la exterior, dar moale la interior, cu două ingrediente simple. Sursa - Pexels

Să mulțumești întreaga familie cu bucatele de la masa prânz sau cină este o provocare. Unii preferă carnea, iar alții aleg pastele sau peștele, iar metodele de preparare a bucatelor nu le satisfac întotdeauna gusturile. 

 

Puiul, însă, este unul dintre acele alimente preferat atât de adulți, cât și de copii. În plus, îl putem prepara în diferite variante cu adevărat delicioase.

Nu aveți nevoie de timp lung de gătire lung, ca pentru alte feluri de carne, și în plus aveți nevoie de puține ingrediente, pentru o aromă delicată.

Tartă cu prune. Un deset gustos și sănătos, cu care îți vei cuceri musafirii

Trebuie doar să te concentrezi pe combinațiile potrivite pentru ca puiul să fie auriu și crocant. 

Ingredientele de care avem nevoie pentru această rețetă

380 de grame de piept de pui (eventual feliat);

muștar;

pesmet;

ulei de măsline după gust;

sare și piper după gust.

Clătite cu spanac, fără făină. O rețetă originală, pe care nu trebuie să o ratați

Puiul va fi crocant la exterior dar moale la interior, dacă vom folosim două ingrediente foarte simple. Vorbim despre pesmet și muștar, o combinație câștigătoare pentru a face puiul la fel de bun ca la restaurant.

Pesmetul  este un ingredient esențial în această rețetă. Celălalt ingredient este muștarul, care este folosit cu succes și în alte rețete.  

Cum să gătești puiul în câțiva pași simpli

Dar cum obții un pui crocant la exterior, dar moale pe dinăuntru, care se topește în gură?

În primul rând, trebuie să preîncălziți cuptorul la 200 de grade. Acoperiți o tavă de copt cu hârtie de pergament și ungeți-o cu puțin ulei. Așezați feliile de piept de pui pe tavă și acoperiți-le cu muștar pe pe toată suprafața lor. 

Chec cu apă! Rețeta care te salvează când ai doar câteva ingrediente în cămară

Adăugați pesmetul, apăsând ușor ca să adere de muștar și carne.  Se condimentează cu sare, piper. Deasupra fiecărei bucăți de piept de pui se pun câteva picături de ulei de măsline.

Tava cu pieptul de pui se dă în cuptorul preîncălzit și se coace aproximativ 30 de minute. Un timp de gătire mai scurt sau puțin mai lung poate depinde de grosimea feliilor. Treceți cuptorul în modul ventilator în ultimele 5 minute de gătit.

Acest mic truc va rumeni pesmetul și va face puiul cu adevărat delicios. Serviți acest deliciu alături de o salată, plină de vitamine.

BONUS: Dovlecel crocant și auriu, la cuptor: un deliciu culinar, care va dispărea rapid de pe masă

Rețeta este foarte simplu de făcut, dar vă va cuceri cu aroma sa îmbietoare. Într-adevăr, pentru această rețetă de dovlecel nu va trebui să-l prăjiți. Dovleceii vor fi delicioși și, mai presus de toate, nu vor avea un strop de ulei.

Ingredientele de care aveți nevoie:

2 dovlecei,

2 ouă,

pesmet după gust,

parmezan după gust,

sare,

pătrunjel și usturoi după gust

Sfat dacă doriți puteți adăuga și usturoi după gust.

Mini pizza cu dovlecei. O gustare sănătoasă și cu puține calorii! Vor fi apreciate și de cei mici

 

Dovlecel crocant și auriu, la cuptor. Mod de preparare

Într-un castron mare punem pesmetul și brânză rasă. Se adaugă apoi pătrunjelul tocat și usturoiul zdrobit, dar și puțină sare. Amestecăm ingredientele până se omogenizează totul.

Într-un alt castron, punem ouăle și pe batem bine cu o furculiță. Dovleceii se spală, se taie capetele și se taie în felii de aproximativ 4 milimetri lățime.

Trecem câte o felie de dovlecel prin bolul cu ouă, iar apoi prin castronul cu pesmet. Așezați felia de dovlecel într-o tavă, tapetată cu hârtie de copt. Repetați procedura până terminați toate feliile de dovleceii.

Înghețată cremoasă cu cafea: doar 3 ingrediente pentru un desert proaspăt și dulce

Rămâne doar să introduceți tava la cuptor și să lăsați dovlecelul să se coacă  aproximativ 12 minute, la o temperatură de 200 de grade.

Când dovleceii sunt aurii, scoteți-i din cuptor și așezați-i cu grijă pe un platou de servit. Nu vă rămâne decât să gustați din această minune de mâncare.  Evident ca puteți aplica aceeași rețetă și cu feliile de vinete! Poftă bună!

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel