Clătite cu spanac, fără făină. O rețetă originală, pe care nu trebuie să o ratați

radiodcnews Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Clătite cu spanac fără făină. O rețetă originală pe care nu trebuie să o ratați. Sursa - Pexels
Clătite cu spanac fără făină. O rețetă originală pe care nu trebuie să o ratați. Sursa - Pexels

Spanacul este o sursă excelentă de vitamina K, cunoscută pentru beneficiile sale în coagularea sângelui și esențială și pentru sănătatea oaselor. În plus, spanacul conține și acid folic, deficiență căruia ne poate provoca slăbiciune, oboseală și probleme de concentrare.

Magneziul din spanac este cheia pentru menținerea sănătății mușchilor și a sistemului nervos, a nivelului de zahăr din sânge și a tensiunii arteriale.

Pentru toate aceste beneficii, vrem să vă dezvăluim cum puteți folosi spanacul într-o rețeta originală de clătite, pentru care nu aveți nevoie de făină. 

Primul pas în prepararea acestei rețete de clătite cu spanac fără făină este să speli spanacul, care trebuie scurs bine de apă. 

Pune apoi frunzele de spanac în robotul de bucătărie, adaugă un ou și mixează-le bine.  

Chec cu apă! Rețeta care te salvează când ai doar câteva ingrediente în cămară

SFAT:  în această rețetă fulgii de ovăz sunt  delicioși.  Așadar, dacă doriți, puteți face clătite cu spanac și fulgi de ovăz. Trebuie doar să adăugați fulgii de ovăz în amestecul de spanac cu ou.

După ce ați obținut o pastă cremoasă, cu toate frunzele de spanac tocate, încingeți tigaia unsă cu puțin ulei.

Turnați câte puțin aljuat în tigaia încinsă pentru a face prima clătită. Focul trebuie să fie moderat. Gătește clătita până se formează bule.

Cu ajutorul unei spatule și cu mare grijă, întoarceți clătita cu spanac, fără făină pentru a o rumeni pe cealaltă parte.

Cartofi și dovlecei la cuptor: un preparat super gustos pentru o cină cu prietenii

 

Repetați procedura până terminați toată compoziția. Clătitele cu spanac sunt ideale pentru cei care urmează o dietă fără carbohidrați.

Dar oare cu ce putem umple aceste clătite cu spanac, fără făină?  Iată câteva idei pentru a face o umplutură delicioasă.

Umplutură cu ouă de ton: fierbeți un ou timp de 12 minute în apă rece. Pasați oul fiert cu o furculiță, apoi amestecați-l cu o conserva de ton natural. Nu uitați să scurgeți tonul din conservă de ulei. Așadar, veți obține o pastă ideală pentru a umple clătitele.

Chec cu mascarpone: un desert parfumat și moale, potrivit pentru micul dejun

Umplutură de pui și legume: folosiți clătitele cu spanac ca taco, umplându-le cu o carne de pui, sotată cu ceapă, ardei gras, dovlecei, vinete, morcovi și sos de soia. Puteți adăuga chiar și o lingură de guacamole.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel