Păstrează morcovii pentru iarnă în borcane. Trucurile cu care nu vei da greș

Autorul articolului: Nicoleta Baciu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Păstrează morcovii pentru iarnă în borcane. Trucurile cu care nu vei da greș. Sursa - pixabay.com
Păstrează morcovii pentru iarnă în borcane. Trucurile cu care nu vei da greș. Sursa - pixabay.com

Morcovii pot fi păstrați până la primăvară sub formă crudă, uscată sau congelată. 

Morcovii sunt legume care poate fi găsite pe rafturile magazinelor în orice perioadă a anului. Leguma se pune în aproape orice fel de mâncare: supe, salate, garnituri și chiar deserturi. Dacă ai cultivat morcovi în grădină, atunci trebuie să înveți cum să-i depozitezi corect.

Cum să păstrezi morcovii într-o oală. Cu această metodă de depozitare, morcovii trebuie așezați compact în oale emailate și acoperiți cu un șervețel sau un capac. Morcovii pot fi depozitați în subsol și păstra până în primăvară, dar este indicat să-i sortați periodic pentru ca să nu apară dăunători sau infecții.

Nu ratați această rețetă: dovleac în sos de smântână. Este senzațional de bun

Cum să păstrezi morcovii la frigider. Morcovii trebuie curățați și dați prin răzătoare grosieră și așezați în straturi în borcane de sticlă. Fiecare strat se presoară cu sare. Astfel de morcovi sunt păstrați în frigider până la șase luni. Atunci când adăugați astfel de morcovi în rețete, eliminați sarea.

Cum să păstrezi morcovii în borcane. Legumele bine spălate și uscate se curăță de coajă și se taie în bucăți mici. Apoi se pun într-un recipient curat și uscat. Recipientul umplut se bagă în congelator, unde poate rămâne până la 2 luni.

Tartă aromată cu prune, pe care o vei adora! Se face rapid și ușor

O altă modalitate de a păstra morcovii este să-i uscați într-un cuptor sau la soare. Pentru a face acest lucru, morcovii se spală și se dau prin răzătoare grosieră. Morcovii uscați se pun într-un recipient de sticlă, care se închide ermetic cu un capac.

 

Morcovi pentru iarna în borcane: ideali pentru salată 

 

Cu  această rețetă, veți salva întreaga cultură de morcovi.

Vei avea nevoie:

morcovi - 500 de grame;

apă clocotită - 1 litru;

sare - 1 lingură,

zahăr - 1 lingură

frunză de dafin - 2 bucăți;

cuișoare - 4-5 bucăți.

 

Metoda de gătire 

 

Morcovii trebuie spălați bine și curățați de coajă. Dacă morcovul este mare, trebuie tăiat în bucăți egale.

Puneți morcovii și condimentele într-o cratiță, umpleți-l cu apă și acoperiți-l cu un capac. Morcovii se fierbe timp de 10 minute, apoi se scot din apă.

În apa clocotită, se adaugă apoi sarea și zahărul. Aranjați morcovii în borcane și turnați saramura fierbinte. Puneți capacele și așezați borcanele într-o cratiță, în care ați pus o cârpă.

Plăcintă cu mere. Rețeta celor trei pahare. Un desert simplu și rapid

Se toarnă apă fierbinte peste borcane, până la capace. Se aduc la fierbere și se sterilizează timp de 40 de minute. Strângeți apoi bine capacele, puneți borcanele cu capul în jos și înveliți-le cu o pătură. Lăsați borcanele să se răcească, apoi puneți-le într-un loc răcoros.

Vezi și:

 

Fursecuri din morcovi, gata în 20 de minute: copiii le vor adora

 

Fursecurile din morcovi pot fi servite la micul dejun alături de o ceașcă de ceai sau cafea. De asemenea, sunt potrivite și ca o gustare în timpul zilei.

Fursecurile din morcovi se prepară în doar 20 de minute, iar ingredientele pentru rețetă sunt cele accesibile pentru toată lumea.

Biscuiții din morcovi vor fi și pe placul copiilor, care, adesea, nu suportă aceste legume.

Vei avea nevoie de:

un pahar de făină;

150 grame de morcovi;

100 grame de zahăr;

100 grame de unt;

1 linguriță praf de copt;

un vârf de cuțit de sare;

0,5 linguriță scorţişoară;

esență de vanilie - după gust.

 

Modul de preparare

 

Untul trebuie să fie la temperatura camerei, așa că trebuie scos din frigider în prealabil. Se amestecă cu zahăr și sare, apoi se adaugă morcovii rași.  

Cerneți făina printr-o sită și adăugați-o, treptat, în amestecul de morcovi și unt. Acum trebuie să adăugați scorțișoara sau esența de vanilie. Se frământă un aluat omogen și elastic.

Brioșe moi și delicioase. Un desert ușor de preparat și extrem de rapid. Ai nevoie de o portocală

O tavă se tapetează cu hârtie de copt, unsă cu ulei. Întindeți aluatul într-un strat și formați fursecurile. Puteți folosi un pahar sau forme speciale de diferite dimensiuni.

Fursecurile din morcovi trebuie coapte, timp de 20 de minute, la 180 de grade. Produsele de patiserie gata preparate pot fi completate după gustul dumneavoastră.

Pandișpan moale cu nucă de cocos: fără făină și fără unt. Va deveni desertul preferat

Dacă doriți un desert parfumat, puteți decora fursecurile cu nuci, ciocolată, zahăr pudră sau glazură. Poftă bună!

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel