Brioșe moi și delicioase. Un desert ușor de preparat și extrem de rapid. Ai nevoie de o portocală

Autorul articolului: Nicoleta Baciu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Brioșe moi și delicioase. Un desert ușor de preparat și extrem de rapid. Ai nevoie de o portocală. Sursa - pixabay.com
Brioșe moi și delicioase. Un desert ușor de preparat și extrem de rapid. Ai nevoie de o portocală. Sursa - pixabay.com

Un mic desert ușor de preparat și extrem de rapid sunt brioșele de portocale.

Este posibil să pregătiți rețeta de brioșe cu portocale în puțin peste un minut. Brioșele vor avea o aromă delicată și textură moale.

 

Iată ingredientele pentru 12 brioșe: 

 

150 grame de zahăr,

270 grame de făină,

8 grame praf de copt,

150 ml lapte,

80 ml ulei de floarea soarelui,

2 ouă,

30 ml suc de portocală,

sare,

coaja de la o portocală,

zahăr pudră pentru garnitură,

12 lingurițe de gem de portocale.

 

Pregătirea pas cu pas 

 

Într-un bol, se pun ouăle, praful de sare, zahărul și amestecați cu un mixer manual. Se adaugă apoi laptele și uleiul și se amestecă în continuare. Ulterior, se toarnă sucul și coaja de portocală.

Kunefe, cel mai bun desert turcesc. Cum se prepară rețeta

Amestecați energic cu mixerul manual. Apoi încorporați praful de copt și făina. Se recomandă adăugarea pulberilor în 2 etape, amestecând energic.

Odată ce aluatul este gata, pregătiți formele de brioșe. În fiecare formă, turnați câte o lingură de aluat, iar deasupra câte o linguriță de gem de portocale. Formele de brioșe se pun pe o tavă, care se dă la cuptor.

Rețetă de sezon: Plăcintă de dovleac

Coaceți brioșele într-un cuptor care a fost deja încălzit la 180 de grade, timp de 25 - 30 de minute.

Când brioșele sunt gata, le scoateți din cuptor, dar nu înainte de a face testul cu scobitoarea. La final decorați suprafața fiecărei brioșe cu zahăr pudră. Poftă bună!

Vezi și:

 

Macarons fără făină de migdale. Rețeta ieftină

 

Dacă vrei o rețetă ieftină de macarons, dar delicioasă, poți încerca această variantă fără făină de migdale.

Ingrediente:

 2 albuşuri,
 70 g făină,
 80 g zahăr pudră,
 60 g zahăr granulat,
 4-5 picături oţet,
 un praf sare,
 colorant gel (opţional).

Umplutură:

100 g ciocolată albă/neagră.
 2 linguri unt.

 

 

Cum se prepară

 

Bate albuşurile spumă cu un praf de sare şi cu câteva picături de oţet (4-5 picături). Adaugă treptat zahărul granulat şi mixează până ce s-a încorporat complet, iar compoziţia devine lucioasă şi poate fi ţinută invers, fără să cadă. Acesta e momentul în care poţi adăuga colorantul alimentar, dacă doreşti, potrivit retetepractice.ro.

Separat, cerne împreună făina şi zahărul pudră. Încorporează jumătate din ingredientele uscate în albuşuri, cu o spatulă, cu mişcări largi. Ulterior, încorporează albuşurile rămase în compoziţia de macarons în acelaşi mod, continuând până ce obţii o pastă cu care poţi forma cifra 8 fără să cadă bucăţi mari de compoziţie.

Transferă toată compoziţia într-un poș de ornat sau într-o pungă alimentară, căreia îi tai vârful. Formează cojile de macarons cu un diametru de 2-3 cm, distanţate între ele, pe o tavă tapetată cu foaie de copt.

Pandișpan moale cu nucă de cocos: fără făină și fără unt. Va deveni desertul preferat

Bate tava de macarons fără faină de migdale de câteva ori de masă, cu forţa, pentru a elimina toate bulele de aer din compoziţie şi a evita crăparea prăjiturelelor. Lasă prăjiturelele la temperatura camerei timp de o oră, la aer. După o oră, ar trebui să se fi format o peliculă superficială, încât să poată fi atinse şi să nu mai fie lipicioase.

Dă macarons fără făină de migdale la cuptorul preîncălzit la 140 grade, pentru 20 de minute. După coacere, scoate prăjiturelele din cuptor şi desprinde-le de pe foaia de copt doar după ce se răcesc.

Halva din mălai. Prepară acest desert original și foarte ușor. Musafirii îți vor cere încă o felie

Topeşte o tabletă de ciocolată (100 g) cu 1-2 linguri de unt şi, dacă foloseşti ciocolată neagră, o lingură de zahăr pudră. În cazul ciocolatei albe, nu mai e necesar să adaugi zahăr, deoarece aceasta e considerabil mai dulce.

Omogenizează compoziţia topită la microunde în runde de 30 de secunde şi toarn-o într-o pungă alimentară, poș sau seringă de cofetărie. Pune câte puţină glazură pe fiecare jumătate de macarons şi acoperă cu o altă jumătate. Serveşte prăjiturelele macarons după 24 de ore. În răstimp, depozitează-le în recipiente ermetice, ferite de umezeală.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel