Halva din mălai. Prepară acest desert original și foarte ușor. Musafirii îți vor cere încă o felie

Autorul articolului: Nicoleta Baciu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Halva din mălai. Prepară acest desert original și foarte ușor. Musafirii îți vor cere încă o felie. Sursa - pixabay.com
Halva din mălai. Prepară acest desert original și foarte ușor. Musafirii îți vor cere încă o felie. Sursa - pixabay.com

Halvaua din făină de porumb este preparată, în mod tradițional, în Georgia și Cecenia la nunți sau la alte evenimente importante din familie.

Ingrediente:

 

apă - 100 ml,

unt - 75 grame,

mălai - 150 grame,

zahăr - 100 grame.

 


Cum se prepară halvaua din mălai

 

Halvaua din mălai se prepară, în mod tradițional, în Ingușeția, Georgia și Cecenia la nunți sau la alte evenimente importante din familie. Halvaua se pregătește destul de rapid și simplu și nu este nevoie să cumpărați ingrediente speciale.

Din cantitatea de produse din rețetă veți obține 10 bucăți de halva de mărime medie. Puteți dubla sau tripla cantitatea de produse, deoarece desertul este foarte interesant și gustos și se va termina repede de pe masă.

Dovleac copt cu usturoi și busuioc, excelent pentru cei care țin la siluetă

Topiți 75 grame de unt într-o tigaie cu pereți groși. Adăugați 150 grame de mălai. Se amestecă bine. Tigaia se lasă pe foc circa 5 minute, amestecând constant.

Se adaugă apoi 50 grame de zahăr și se fierbe încă 10-12 minute, amestecând. Compoziția trebuie să aibă o culoare aurie.

Alte 50 de grame de zahăr se amestecă cu 100 grame de apă și se aduce la fierbere. Se fierbe un minut și se toarnă în tigaia cu făina de mălai. 

Un prânz savuros și sățios: pui cu piure de cartofi la cuptor

Se amestecă și se fierbe, amestecând, încă 5-7 minute. Tigaia se ia de pe foc. După ce amestecul s-a răcit un pic, se ia câte puțin și se formează formează niște chiftele. 

De asemenea, puteți forma din tot amestecul din tigaie un dreptunghi de 2 cm grosime, care, după ce se  răcește bine, se taie în bucăți egale. Halvaua din făină de porumb este gata de servire. Poftă bună!

 

Vezi și:

 

Plăcintă delicioasă cu vinete: se face rapid și are doar 130 de calorii

 

Vă prezentăm o  rețetă super ușoară și delicioasă, care ne va ajută să slăbim mâncând cu poftă. Atunci când suntem la dietă, trebuie să pregătim mâncăruri care să nu ne facă dor de alimentele bogate în calorii. Prin urmare, trebuie să fie cu adevărat gustoase, sățioase, dar sărace în calorii.

Azi vom prepara o plăcintă cu vinete, care are doar 130 de calorii per porție, dar satisface poftele la fel ca o plăcintă, plină de grăsimi. 

 

Ingredientele de care avem nevoie:

3 vinete mari,

300 de grame de ricotta ușoară,

300 de grame de sos de roșii,

40 de grame de parmezan,

40 de grame de fâșii ușoare de mozzarella,

ulei de măsline după gust,

praf de usturoi,

o crenguță de pătrunjel,

1 cățel de usturoi,

sare și oregano după gust.

 

Pregătirea plăcintei cu vinete

 

Curățăm vinetele de coajă și le tăie în felii subțiri. Zonele vinetei, din care nu putem tăia felii plate, le tăiem cubulețe, de care vom avea nevoie pentru umplutură.

Acoperim o tavă de copt cu hârtie de copt și punem vinetele: atât feliile, cât și cele tăiate cubulețe. Cu ajutorul unei pensule sa le ungem cu ulei, le asezonăm cu sare, oregano și pudră de usturoi. Coacem vinetele în cuptorul încins, la 180° timp de 15-20 de minute. Vinetele trebuie să devină moi.

Tarta cu kiwi: un un desert delicios, bogat în vitamina C. Cei mici îl vor adora

Între timp, turnăm sosul de roții într-o tigaie, adăugăm un cățel de usturoi zdrobit, o linguriță de ulei, sare și oregano. Lăsăm câteva minute: dacă sosul este un pic acid putem  adăuga puțin zahăr. Când este gata, cățelul de usturoi trebuie îndepărtat. 

După ce vinetele s-au înmuiat,  punem ricotta ușoară într-un recipient și o zdrobim cu o furculiță ca să devină cremoasă. Adăugăm vinetele tăiate cubulețe, o linguriță de parmezan, un praf de sare, pătrunjelul tocat și puțină mozzarella. Amestecăm bine totul.

Lasagna pentru leneși: o rețetă pe care chiar și un adolescent o poate prepara

Turnăm câteva linguri de sos pe fundul unui vas de copt, iar deasupra așezăm  jumătate din vinetele tăiate felii. Le acoperim complet cu umplutura de ricotta. Deasupra cremei de ricotta adăugăm  vinetele rămase și completăm suprafața cu sosul rămas,  parmezan si mozzarella. Coacem plăcinta la 180 de grade, aproximativ zece minute, ultimele 5 minute sub grătar.

Plăcinta cu vinete este gata, trebuie doar să o gustăm. Vă garantăm că veți fi cucerit pe loc de gustul ei. Poftă bună!

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel