Pandișpan moale cu nucă de cocos: fără făină și fără unt. Va deveni desertul preferat

Autorul articolului: Nicoleta Baciu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Pandișpan moale cu nucă de cocos, fără făină și fără unt. Va deveni desertul preferat. Sursa - pixabay.com
Pandișpan moale cu nucă de cocos, fără făină și fără unt. Va deveni desertul preferat. Sursa - pixabay.com

Un desert care se face rapid este acest pandișpan cu nucă de cocos. Va deveni unul dintre dulciurile preferate ale întregii familii.  

Acest desert este perfect pentru a servi oaspeții neașteptați, deoarece se prepară în doar câteva minute.

În rețeta propusă nu veți folosi niciun gram de unt, iar desertul va fi moale ca un nor și dulce datorita esenței de vanilie. 

Pentru a pregăti blatul aveți nevoie de următoarele ingrediente:

150 de grame de zahăr,

8 grame de praf de copt,

300 grame nucă de cocos rasă,

300 ml de smântână lichidă,

3 ouă,

1 linguriță esență de vanilie,

praf de sare.

Pentru decor  - zahăr pudră.


Pregătirea desertului 

Într-un castron se pun ouăle și se adaugă un praf de sare. Amestecați energic cu un tel de mână. Turnați zahărul și începeți din nou să amestecați bine. Apoi integrați smântâna lichidă și esența de vanilie.

Încorporați nuca de cocos rasă, amestecând ușor cu o spatulă, cu mișcări de jos în sus. Apoi acoperiți vasul cu folie alimentară și dați-l la frigider pentru 15 minute.

Chifteluțe de ton: crocante la exterior și suculente în interior. Toată lumea le va aprecia

Odată ce timpul a trecut, scoateți aluatul și amestecați-l. Veți observa că este mult mai compact și mai granulat. Apoi adăugați praful de copt și amestecați din nou.

În acest moment trebuie să luați o formă de 22 x 22 cm, în care veți pune o hârtie de copt. Transferați aluatul și nivelați-l cu spatula. La final, puneți prăjitura la cuptor și lăsați-o să se coacă, timp de 35 de minute, la o temperatura de 170 de grade.

Când prăjitura este gata, o scoateți din cuptor și o decorați cu zahăr pudră. Nu există un desert mai ușor de făcut. Pofta bună tuturor!

Vezi și:

 

Halva din mălai. Prepară acest desert original și foarte ușor. Musafirii îți vor cere încă o felie



Halvaua din făină de porumb este preparată, în mod tradițional, în Georgia și Cecenia la nunți sau la alte evenimente importante din familie.

Ingrediente:

apă - 100 ml,

unt - 75 grame,

mălai - 150 grame,

zahăr - 100 grame.


Cum se prepară halvaua din mălai

Halvaua din mălai se prepară, în mod tradițional, în Ingușeția, Georgia și Cecenia la nunți sau la alte evenimente importante din familie. Halvaua se pregătește destul de rapid și simplu și nu este nevoie să cumpărați ingrediente speciale.

Din cantitatea de produse din rețetă veți obține 10 bucăți de halva de mărime medie. Puteți dubla sau tripla cantitatea de produse, deoarece desertul este foarte interesant și gustos și se va termina repede de pe masă.

Dovleac copt cu usturoi și busuioc, excelent pentru cei care țin la siluetă

Topiți 75 grame de unt într-o tigaie cu pereți groși. Adăugați 150 grame de mălai. Se amestecă bine. Tigaia se lasă pe foc circa 5 minute, amestecând constant.

Se adaugă apoi 50 grame de zahăr și se fierbe încă 10-12 minute, amestecând. Compoziția trebuie să aibă o culoare aurie.

Alte 50 de grame de zahăr se amestecă cu 100 grame de apă și se aduce la fierbere. Se fierbe un minut și se toarnă în tigaia cu făina de mălai. 

Un prânz savuros și sățios: pui cu piure de cartofi la cuptor

Se amestecă și se fierbe, amestecând, încă 5-7 minute. Tigaia se ia de pe foc. După ce amestecul s-a răcit un pic, se ia câte puțin și se formează formează niște chiftele. 

De asemenea, puteți forma din tot amestecul din tigaie un dreptunghi de 2 cm grosime, care, după ce se  răcește bine, se taie în bucăți egale. Halvaua din făină de porumb este gata de servire. Poftă bună!

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel