Poți mânca pere dacă ai diabet? Ce spun medicii: Există o singură „problemă”. Atenție la coajă: Așa vedeți care sunt perele care pot scădea riscul de diabet

Autorul articolului: Anca Murgoci |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Economie
Fotografie de la Clem Onojeghuo: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/fructe-dulce-delicios-gustos-175767/
Fotografie de la Clem Onojeghuo: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/fructe-dulce-delicios-gustos-175767/

Poți mânca pere dacă ai diabet? Aflăm răspunsul de la medicul Cristina Toader,

„E sezonul lor, al perelor, asa ca nu uitati sa mancati (mai ales) luna aceasta pere pentru ca ele sunt sanatoase, hranitoare si, bineinteles, delicioase.

Perele, o sursa bogata de fibre, imbunatatesc sanatatea tractului intestinal O para medie contine aproximativ 6 g fibre, 22% din necesarul zilnic. Perele sunt considerate prebiotice excelente, asa ca consumati-le regulat in aceasta perioada si nu indepartati coaja pentru ca acolo se regasesc cele mai multe substante nutritive. Perele scad inflamatiaAm vorbit de atatea ori despre inflamatie incat nu cred ca mai e nevoie sa reiau. Scaderea inflamatiei este primul pas pentru a tine sub control numeroase afectiuni (sau, mai bine zis, este unul dintre pasii complementari) cum ar fi bolile de inima sau diabetul de tip 2. Asta se intampla pentru ca perele sunt fructe bogate in antioxidanti, in vitamina C si cupru. Perele scad riscul de diabetIata ca am anticipat raspunsul la intrebarea "Sunt perele bune in diabet?".

Studiile arata ca perele, in special cele cu coaja rosatica, pot scadea riscul de diabet. Antocianinele prezente in pere au efecte anti-diabet, fiind totodata si acele substante care scad inflamatia. Perele, recomandate in curele de slabire In cure sau intr-un stil de viata sanatos, care sa va ajute sa slabiti, as spune eu. Sarace in calorii, dar bogate in apa si fibre, perele sunt excelente cand vreti sa scapati de cateva kilograme sau cativa centimetri.

Pot diabeticii sau persoanele cu endometrioză să mănânce pere?

Da, studiile arata ca perele sunt ok in diabet, fie ca il previne, fie ca reprezinta o gustare sanatoasa si pentru diabetici. In cazul acesta, ca de altfel si in cazul pacientelor cu endometrioza, singura "problema" poate fi cantitatea. In afara de asta, in diabet (dar si in endometrioza) se recomanda consumul de fructe cu indice glicemic scazut, iar perele se incadreaza aici cu brio (perele au in IG de 38, va reamintesc ca IG se masoara de la 1 la 100)”, a spus Dr. Cristina Toader, Medic Specialist Diabet, Nutriție Boli Metabolice, Consultanță Nutriție & Suplimente Endometrioză.

VEZI ȘI: Dr. Ovidiu Grămescu (SANADOR): „Nu folosesc apa caldă. Mă spăl cu apă gheață”. De ce nu oricine poate să stea în frig

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel